Toon alles (3)

Goede doelen winkel nu ook op wielen

14 september 2006, 08:59
Al enige tijd is in Den Haag de Goede Doelen Winkel gevestigd, waar het publiek informatie over een keur aan goede doelen kan vinden. Vanaf begin oktober krijgt de winkel een mobiel broertje: een Goede Doelen Winkel op wielen die door het land gaat rijden langs drukbezochte plaatsen.


Waarom een mobiele variant op de ‘vaste' winkel? Mede-initiatiefnemer Meindert de Jonge zegt het in een persbericht zo: "We hebben gekozen voor de opzet van een Mobiele Winkel omdat deze een waardevolle extra biedt op het pakket wat we tot op heden hebben aangeboden. Niet alleen zit die aanvulling in het aanspreken van steeds nieuwe bezoekers, ook is zo'n Mobiele Winkel echt een actieplek, meer nog dan de ‘vaste winkel' in Den Haag. Wij zien bijvoorbeeld grote mogelijkheden voor de combinatie van winkel, actie en donateurwerving."

 


Qua uitstraling en inrichting vertoont de winkel veel gelijkenis met de winkel in Den Haag. De deelnemende doelen - waaronder bijvoorbeeld WWF, Natuurmonumenten, Alzheimer Nederland, NSGK, Reumafonds, Nederlandse Hartstichting en Plan Nederland - krijgen hun eigen schapruimte om artikelen en informatie aan te bieden.

 


"Een aantrekkelijke extra voor deelnemende doelen is dat zij ieder de Mobiele Winkel een week per jaar zelf tot hun beschikking hebben," zegt de Jonge. "De deelnemende organisatie bepaalt in die week waar hij wil staan. En in de winkel is het desbetreffende doel dominant aanwezig."

 


Meer informatie over deelname aan de Mobiele Winkel is te verkrijgen op www.goededoelenwinkel.nl of door een mailtje te sturen naar Meindert de Jonge meindert@degoededoelenwinkel.nl
 

gerelateerde items