Goede Doelen Loterijen winnen Groene Bedrijven Award

17 mei 2012
Nieuws | | Loterijen

AMSTERDAM (17 mei) - De Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) zijn de winnaars van de Telegraaf Top 100 Groene Bedrijven 2012. De prijs werd voor de tweede keer uitgereikt door het dagblad.

Deze week lanceerden de Goede Doelen Loterijen de nieuwe website www.duurzameloterijen.nl waarmee ze de voortgang in het duurzaamheidbeleid delen. Het MVO-beleid van de Goede Doelen Loterijen is gebaseerd op vier pijlers: fair and real cost pricing, planet, people en openness. Aan de hand van die vier pijlers worden de doelen vastgesteld en gemeten. De Goede Doelen Loterijen rapporteren sinds twee jaar over hun MVO-beleid volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI) en gingen afgelopen jaar van niveau C+ naar niveau B+.

Erkenning
Financieel directeur Ruud Esser, verantwoordelijk voor het MVO-beleid van de Goede Doelen Loterijen: “Onze missie is om de wereld groener en rechtvaardiger te maken door goede doelen te steunen. Uiteraard ondernemen we dan zelf ook maatschappelijk verantwoord. Ik vind het fantastisch dat de inspanningen van de afgelopen jaren om onze organisatie steeds verder te verduurzamen op deze manier erkend worden.”

Mensen en organisaties verbinden
Juryvoorzitter Ruud Koornstra: “Je moet oplossingen zoeken om het onmogelijke mogelijk te maken en lef hebben om te dromen. De Goede Doelen Loterijen houden zich bezig met dromen én de oplossing. De kracht van de loterijen en hun deelnemers is dat zij ‘industry shifts’ mogelijk maken en mensen en organisaties verbinden.”