Goede Doelen Ambassadeur gewilde baan

25 januari 2011
Nieuws | | Loterijen

AMSTELVEEN (25 januari) - Binnen enkele dagen is de vacature van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur van de Postcode Loterij een hit op de banensite Monsterboard.nl . De Postcode Loterij heeft inmiddels al ruim 700 sollicitaties binnen. Met deze vacature zoekt de Postcode Loterij twee mensen die een half jaar lang met elkaar de wereld over reizen om goede doelen te bezoeken die steun ontvangen van de loterij.


Geïnteresseerden kunnen alleen of in duo's solliciteren door een profiel aan te maken op de speciale websitewww.internationaalambassadeur.nl. Er is al door zo'n 10.000 mensen gestemd op hun favoriete kandidaat.

 


Top-3 kandidaten (20 januari):

De top-3 van populairste kandidaten is op dit moment als volgt:

1. Jorien (24) en Michiel (25) uit Amsterdam - 286 stemmen

2. Ilse Marie Scheffers (28) uit Veen - 200 stemmen

3. Letty Pulles (25) uit Utrecht - 197 stemmen

 


Overweldigend aantal reacties

Marieke van Schaik, Managing Director van de Nationale Postcode Loterij, is blij met deze vliegende start: "We hadden wel verwacht dat dit een populaire vacature zou worden, maar deze stormloop is echt overweldigend. We zijn benieuwd hoeveel mensen uiteindelijk zullen solliciteren en hun stem uitbrengen."

 


Reis langs goede doelen

Tot en met 6 maart is het mogelijk te solliciteren. Hoe eerder mensen dit doen, hoe meer tijd zij hebben om zichzelf te promoten om stemmen te krijgen. Met een groot aantal stemmen vergroten zij hun kansen om uiteindelijk tot de tien (teams van) finalisten te behoren die op gesprek mogen komen voor de baan. De vijf (teams van) kandidaten met de meeste stemmen gaan namelijk automatisch door naar de selectieronde.

 


Daarnaast kiest een jury vijf andere (teams van) kandidaten. Een jury bepaalt uiteindelijk welke twee mensen samen op reis gaan. In deze jury zitten onder anderen Marieke van Schaik (Managing Director, Postcode Loterij) en Tineke Ceelen (Directeur, Stichting Vluchteling). Uiteindelijk is op 31 maart bekend welke twee personen de droombaan krijgen. Dit duo start op 1 juni de reis langs goede doelen. Zij bezoeken meer dan tien goededoelenprojecten in de verschillende werelddelen, dragen ter plekke een steentje bij en doen verslag van hun reiservaringen via de website www.internationaalambassadeur.nl.