Goed Geld Gala’s delen miljoenen uit

11 februari 2013, 04:00
Goed Geld Gala’s delen miljoenen uit
Goed Geld Gala’s delen miljoenen uit
Vorige week werd tijdens de Goed Geld Gala’s van de VriendenLoterij en BankGiroLoterij bekend gemaakt hoeveel geld bijeen is gebracht door de loterijen. Er ging ruim 48 miljoen euro naar goede doelen dankzij deelnemers aan de VriendenLoterij. Deelnemers aan de BankGiro Loterij brachten 64 miljoen euro bijeen.

Vriendenloterij
Deelnemers aan de VriendenLoterij zorgen voor een vaste financiële bijdrage aan 44 goede doelen en ruim 4.000 clubs en verenigingen en organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton. Dit jaar ontvingen zeven goede doelen naast hun vaste bijdrage een extra bedrag voor een bijzonder project en krijgen nog vier organisaties een eenmalige schenking. Bovendien schonk de VriendenLoterij 100.000 euro aan acht samenwerkende organisaties voor het project ‘Coalitie Erbij’, voor het verminderen en voorkomen van eenzaamheid.

BankGiro Loterij
De 650.000 deelnemers van de BankGiro Loterij kochten loten voor in totaal ruim 128 miljoen euro. De helft daarvan is bestemd voor cultuur. De loterij kan zo ruim 64 miljoen euro schenken aan culturele organisaties als de Vereniging Hendrick de Keyser, Het Rijksmuseum en het Fries Museum. Daarnaast schenkt de BankGiro Loterij een bijdrage aan drie Koninklijke projecten. Nationaal Museum Paleis Het Loo ontvangt ter ere van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden een bedrag van 715.715 euro voor de realisatie van een bijzondere tentoonstelling over de drie koningen die aan de wieg stonden van het huidige Nederland en de eeuw van de drie koninginnen die hun werk voortzetten.

Aankomende woensdag volgt het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Klik hier voor meer informatie over de bijdragen van de VriendenLoterij en de BankGiro Loterij.
gerelateerde items