Goed Geld Gala op 4 februari

24 januari 2014, 09:45
Goed Geld Gala op 4 februari
Goed Geld Gala op 4 februari
Op 4 februari keert de Postcode Loterij tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala wederom een record geldbedrag uit aan goede doelen. Vorig jaar bedroeg het te verdelen bedrag ruim 290 miljoen euro, wat ten goede kwam aan 89 goede doelenorganisaties. De miljoenenschenking is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de loterij. Van ieder lot gaat de helft naar goede doelen op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland.

Tijdens het Goed Geld Gala horen de goede doelenorganisaties welk bedrag zij tegemoet kunnen zien en welke bijzondere projecten een extra bijdrage krijgen. Ook maakt de Postcode Loterij bekend welk nieuw, moedig en baanbrekend project een miljoenenbedrag uitgekeerd krijgt uit het Droomfonds. Directeuren en voorzitters van goede doelenorganisaties en bekende Nederlandse ambassadeurs wonen het Goed Geld Gala bij. 

Speeches van Desmond Tutu en Mark Rutte
Twee gastsprekers zijn aanwezig op het Goed Geld Gala: minister-president Mark Rutte spreekt ter ere van 25 jaar Postcode Loterij en de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu is aanwezig als internationaal ambassadeur van de loterij. Tijdens het programma is er een optreden van Orquesta de Instrumentos Reciclados Catuera, een Paraguyaans jeugdorkest dat muziek maakt met instrumenten die zijn gemaakt van spullen van de storthoop. Dit orkest kreeg in 2013 een Prins Claus Award van het Prins Claus Fonds. Dit fonds ontvangt steun van de Postcode Loterij.
gerelateerde items