Goede doelen krijgen opnieuw recordbedrag van loterij

5 maart 2019, 15:00
'Wij ondersteunen al jaren goededoelenorganisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld', aldus Dorine Manson.
'Wij ondersteunen al jaren goededoelenorganisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld', aldus Dorine Manson.
Goede doelen ontvangen dit jaar weer ettelijke miljoenen van de Postcode Loterij, meldt het ANP. 117 organisaties krijgen samen het recordbedrag van 370 miljoen euro uit de lotenverkoop van afgelopen jaar. Dat is bekendgemaakt tijdens het Goed Geld Gala, gisteren in theater Carré in Amsterdam. Vorig jaar werd 357 miljoen euro geschonken aan 112 organisaties.

Het grootste deel van het geld betreft vaste jaarlijkse bijdragen aan goede doelen, daarnaast worden er extra schenkingen gedaan. Organisaties die werken aan het tegengaan van klimaatverandering en natuur beschermen en herstellen, krijgen dit jaar ruim 51 miljoen euro extra. Zo krijgen het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace elk 2 miljoen euro extra om het bedreigde Amazonegebied in Brazilië te beschermen. Extra bijdragen zijn er ook voor onder meer de Vogelbescherming Nederland en de Waddenvereniging.

gor‘De natuur op onze planeet staat onder grote druk door klimaatverandering en de aantasting van ecosystemen', aldus Dorine Manson, directeur van de Postcode Loterij. 'Wij ondersteunen al jaren goededoelenorganisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. We zijn trots dat we een aantal van hen met extra donaties kunnen ondersteunen, dankzij onze trouwe deelnemers. Zij maken het verschil.'

Enkele bijzondere schenkingen zijn er voor kinderrechten, de bescherming van mensenrechten en onderzoeksjournalistiek.

(Bron: ANP)

 
gerelateerde items