Postcode Loterij Goed Geld Gala: 357 miljoen euro naar 112 goede doelen

15 februari 2018, 22:00
De Postcode Loterij verdeelde vanavond ruim 357 miljoen euro onder 112 goede doelen. (Foto: De Dikke Blauwe) 
De Postcode Loterij verdeelde vanavond ruim 357 miljoen euro onder 112 goede doelen. (Foto: De Dikke Blauwe) 
Vanavond werd bekend gemaakt dat er dit jaar opnieuw een recordbedrag naar goede doelen gaat. De 2,9 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij zorgden het afgelopen jaar voor een groei in inkomsten naar ruim 715 miljoen euro. De Postcode Loterij kon daarvoor ruim 357 miljoen euro onder goede doelen verdelen.
 
Rutgers ontving een donatie van 11,9 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij. De organisatie gaat hiermee wereldwijd veilige abortusmiddelen beschikbaar maken en vrouwen in Ethiopië en Kenia voorlichten over voorbehoedsmiddelen en veilige abortus. 
De Waddenvereniging ontving ruim 5 miljoen euro extra voor de definitieve aanleg van de vismigratierivier bij de Afsluitdijk. IVN kreeg 1,8 miljoen euro extra voor de aanleg van 100 minibossen in Nederland en Fossielvrij NL kan 1 miljoen euro tegemoetzien voor haar inzet voor de transitie naar duurzame energie. Dankzij een bijdrage van 1 miljoen euro kan het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel een tweede locatie openen in Rotterdam, waar vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van verwaarlozing, geweld, misbruik en uitbuiting worden geholpen.
Artsen zonder Grenzen, het Nederlandse Rode Kruis en Stichting Vluchteling kregen elk een extra bijdrage van 4,3 miljoen euro voor noodhulp.
 
Leonardo DiCaprio spreekt klimaatzorgen uit
Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio (foto) sprak namens de door hem in 1998 opgerichte stichting, de Leonardo DiCaprio Foundation (LDF) op het Goed Geld Gala. In zijn speech sprak hij zijn zorg uit over de onomkeerbare effecten die hebzucht en onverschilligheid hebben op onze planeet. ‘Als we meer vernieuwers hebben als de Postcode Loterij, die zorgen voor veel geld waarmee we een echt, tastbaar verschil kunnen maken, dan hebben we een kans dat we het tij nog kunnen keren en deze prachtige planeet kunnen beschermen’, aldus Di Caprio. Na zijn speech ontving hij 900.000 euro voor zijn foundation. 
 
gerelateerde items