Toon alles (2)

Glazen Huis: minder geefbereidheid voor 'stille rampen'

26 december 2017, 07:00
Serioues Request lijkt over hoogtepunt heen, maar het type doel speelt ongetwijfeld ook een rol in de geefbereidheid.
Serioues Request lijkt over hoogtepunt heen, maar het type doel speelt ongetwijfeld ook een rol in de geefbereidheid.
3FM Serious Request heeft dit jaar voorlopig 5.026.144 euro opgehaald. Dat is het laagste bedrag sinds de editie van 2006 van de inzamelingsactie die samen met het Rode Kruis wordt gehouden voor een zogenaamde 'stille ramp'. Vorig jaar leverde Het Glazen Huis ruim 9,2 miljoen euro op. Een groot deel van dat bedrag was te danken aan de nagellakactie van de terminaal zieke Tijn.

Apeldoorn

Bij de laatste tussentijdse bekendmaking van de stand op zondag stond de teller op meer dan 4,2 miljoen euro. Sinds maandag 18 december zaten de dj's opgesloten in het Glazen Huis om geld te verzamelen voor het Rode Kruis. De actie trok ruim 520.000 mensen naar de Apeldoornse binnenstad, meldt de gemeente.

Familiehereniging

Thema van deze editie was 'Breng ze weer samen'. Het Rode Kruis gaat het geld besteden aan het herenigen van familieleden die elkaar door conflicten of natuurrampen zijn kwijtgeraakt.

Topjaar 2012

Het absolute topjaar van Serious Request was 2012 met de dj's Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra in het Glazen Huis. Toen werd uiteindelijk ruim 13,8 miljoen euro ingezameld voor het terugdringen van babysterfte.
gerelateerde items