Toon alles (1)

Giving Tuesday levert 168 miljoen op

2 december 2016, 08:00
Giving Tuesday levert 168 miljoen op
Giving Tuesday levert 168 miljoen op
De duizenden Amerikaanse non-profits die afgelopen dinsdag meededen aan Giving Tuesday, hebben samen 168 miljoen dollar opgehaald. 1,6 miljoen mensen doneerden geld en duizenden mensen meldden zich aan als vrijwilliger om fondsen te werven. Volgens het vakblad The Chronicle of Philanthropy wordt Giving Tuesday nu gezien als de start van de feestdagen.
 
Waar De Dikke Blauwe vorig jaar nog meldde dat de meeste Amerikanen het fenomeen Giving Tuesday niet eens kenden, komt The Chronicle nu met een enthousiast verhaal over de toename in donaties. In het eerste jaar van Giving Tuesday, 2012, vloeide er 10 miljoen dollar naar de kassen van goede doelen. Vorig jaar was dat al 116,7 miljoen. Er is dus wel een stijgende trend.
 
Prijsvragen en Facebook
Daar komt bij dat de deelnemende organisaties dit jaar ook vroeg begonnen met de aankondiging van Giving Tuesday. Vaak werden er prijsvragen en spelletjes bedacht en werden er promotionele cadeaus aangeboden. Ook waren er organisaties die Facebook Live gebruikten tijdens Giving Tuesday. Facebook introduceerde begin vorige maand een donatiebutton die aan een livevideo kan worden toegevoegd. The Movember Foundation haalde hiermee meer dan 942.000 dollar op.
 
Overigens is het opgehaalde bedrag een schatting, omdat de offline donaties nog niet zijn meegerekend en nog niet alle organisaties cijfers hebben doorgegeven. 
 
gerelateerde items