Giving Pledge uitgebreid naar 137 miljardairs uit veertien landen

Giving Pledge uitgebreid naar 137 miljardairs uit veertien landen
Giving Pledge uitgebreid naar 137 miljardairs uit veertien landen
5 juni 2015
Nieuws | | Filantropen

De Giving Pledge heeft bekendgemaakt dat tien nieuwe families zich hebben aangesloten bij het initiatief. Sinds de oprichting in 2010 beloven inmiddels 137 miljardairs uit veertien verschillende landen meer dan de helft van hun fortuin aan zelfgekozen goede doelen te zullen doneren.

De Giving Pledge trekt wereldwijd steeds meer miljardairs over de streep om meer dan de helft van hun fortuin te doneren aan liefdadigheid, tijdens hun leven of in hun testament. Het project werd in 2010 op poten gezet door bekende filantropen Bill en Melinda Gates en Warren Buffett (foto) om de meest welvarende medemensen te stimuleren hun rijkdom goed te besteden.

Nieuwe families
Enkele bekende gezichten die zich al achter de Giving Pledge hebben geschaard, zijn onder meer de voormalige New Yorkse burgemeester Michael Bloomberg en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. De tien nieuwe gulle gevers zijn Judy Faulkner, Harold Grinspoon en Diane Troderman, Gordon en Llura Gund, Elie en Susy Horn, John W. Jordan II, Brad en Kim Keywell, Ruth en Bill Scott, Hamdi Ulukaya, Sunny en Sherly Varkey en Sir Ian Wood.

Gedurfder
‘Toen we de Giving Pledge vijf jaar geleden opstartten, hadden we nooit verwacht dat we zoveel mensen zouden kunnen samenbrengen. Het is echt al gegroeid, eerst vooral in de Verenigde Staten, maar sinds kort ook wereldwijd. We willen filantropie intensiveren en mensen aanmoedigen om er sneller mee te starten. Het is geweldig om te zien hoe ze gedurfder en tegelijk bedachtzamer omgaan met hun donaties’, aldus oprichter Bill Gates.

Vluchtelingenproblematiek hoog op de agenda
Momenteel staat de vluchtelingenproblematiek hoog op de agenda, net als wetenschappelijk onderzoek naar levensbedreigende ziekten, kinderarmoede en het stimuleren van de mondiale ontwikkeling. Meermaals per jaar komen de ondertekenaars van de Giving Pledge samen om te discussiëren over de uitdagingen, successen en minder geslaagde projecten en over manieren om slimmer te doneren.

Voor de complete lijst van deelnemers aan de Giving Pledge, ga naar www.givingpledge.org.