Giftaftrek sportverenigingen op komst?

14 augustus 2008
Nieuws | | Tax & Legal

AMSTELVEEN (14 augustus) - Net als goede doelen zouden ook de 30.000 Nederlandse sportverenigingen graag giften belastingvrij willen ontvangen. Nog altijd gaat 40% naar de fiscus. Staatssecretaris De Jager leek er weinig voor te voelen, maar onder druk van het CDA komt een regeling nu in zicht.


Vorig jaar drong de Tweede Kamer in een motie met grote meerderheid aan op een giftenaftrek die ook voor sportclubs zou gelden. Daar werd zeer afhoudend op gereageerd. Een slecht teken, nu in november de Kamer zal stemmen over het Belastingplan 2009.

 


Er lijkt voor de sportclubs echter toch goed nieuws in de lucht te hangen. Het CDA-kamerlid Pieter Omzigt herinnert samen met collega Joop Atsma zijn partijgenoot en staatssecretaris deze week in de media nadrukkelijk aan de motie. Het is niet gebruikelijk dat partijgenoten rollebollend over straat gaan, zeker niet wanneer zij in de regering zitten.

 


Het lijkt er dus op dat de staatssecretaris binnenkort goed nieuws zal hebben voor de sportclubs en dat zijn partijgenoot Omzigt nu de kans krijgt om in een gecoördineerde actie dit punt publiekelijk binnen te halen. Overigens hoeft de Kamer niet te wachten op De Jager, het kan ook zelf het Belastingplan amenderen.