Edwin Venema

'Ghana Gains’ brengt gevers samen

11 december 2013, 21:35
'Ghana Gains’ brengt gevers samen
'Ghana Gains’ brengt gevers samen
Gisteren vond in Amsterdam de ‘Ghana Gains’ bijeenkomst plaats, een initiatief van Jazi, een nonprofit organisatie die gevers kosteloos ondersteunt met hun filantropie. Ook ABN AMRO MeesPierson, Wilde Ganzen en Sovec (Social Venture Capital) deden als partners mee. Het doel was het bijeenbrengen van gevers die actief dan wel geïnteresseerd zijn in filantropie in Ghana, om elkaar te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en op elkaars activiteiten aan te kunnen sluiten.

Zeven interessante sprekers, waarvan drie gevers en vier goede doelen, deelden hun ervaringen, uitdagingen en hun lessons learnt met betrekking tot hun filantropie activiteiten in Ghana.  Zij deelden dit met de andere vijftig deelnemers. Hans Docter, de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Ghana, stelt: “Wij geloven dat ondernemerschap de basis biedt om Ghana te laten groeien. Er is ook plaats voor filantropie, maar wel met een zakelijke aanpak. Kijk wat anderen doen en sluit op elkaar aan”.

Het was Jazi’s eerste bijeenkomst met deze omvang en de opkomst was ver boven verwachting. Robert Boogaard, mede-oprichter van Jazi: “Wij vinden het belangrijk om mensen met elkaar in contact te brengen. Op deze manier maak je filantropie leuker en ook effectiever. Het maakt geven meer persoonlijk, creëert betrokkenheid en vertrouwen. Dat is nodig om filantropie te inspireren”.

Door de grote interesse zal Ghana Gains een jaarlijks evenement worden. De volgende editie is 26 november 2014. Ook is Jazi al bezig met het organiseren van een Ghana Gains in mei in Ghana zelf, mogelijk in samenwerking met de Nederlandses ambassade.
gerelateerde items