Toon alles (1)

Gezondheidsvoorlichter bij Maag Lever Darm Stichting

20 april 2018, 12:45
Gezondheidsvoorlichter bij Maag Lever Darm Stichting
Gezondheidsvoorlichter bij Maag Lever Darm Stichting
Functie: Gezondheidsvoorlichter (affiniteit met social media)
Organisatie: Maag Lever Darm Stichting
Aantal uren: 32 - 40 uur
Locatie: Amersfoort
Vervaldatum: 04 mei

Ons enthousiaste en gedreven team van 30 collega’s zet zich vanuit het centraal gelegen kantoor in Amersfoort dagelijks in voor de twee miljoen buikpatiënten in Nederland. Maar dat niet alleen: we zijn er natuurlijk ook voor de ‘gezonde buik’ als metafoor voor een gezond spijsverteringsstelsel. Samen hebben wij grootse dromen – en we verwachten van jou dat jij deze dromen deelt. Al ruim 35 jaar werken wij hard aan het voorkomen en bestrijden van maag-, darm- en leverziekten en om de kwaliteit van leven van buikpatiënten te bevorderen. Dit doen wij onder andere door fondsen te werven om voorlichting te geven en wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken. Wij investeren in wetenschappelijk onderzoek, met als doel spijsverteringsziekten te genezen en voorkómen. Wij financieren onderzoeken die gericht zijn op het ontwikkelen van oplossingen op de langere termijn, maar ook in kleinschaliger onderzoek.

Wij hebben de ambitie dat onze  medewerkers als ambassadeurs gemotiveerd bijdragen aan een gezonde buik voor iedereen. Dit doen we binnen een organisatiestructuur waarbij medewerkers binnen kaders veel verantwoordelijkheid krijgen en hierbinnen hun eigen talenten kunnen benutten en ontwikkelen. Wij bouwen met elkaar aan een gedreven organisatie waarbij het verschil maken voor de patiënt centraal staat. Vertrouwen, samenwerking, communicatie, ontwikkeling, creatie en energie zijn hierbij de  kernwoorden waar wij in geloven.

Taken
Een greep uit jouw taken. Jij:
 • ‘Vertaalt’ (medische) informatie naar onze website en social media kanalen;
 • Beantwoord inhoudelijke vragen die binnenkomen per mail, social media of op evenementen
 • Schrijft en redigeert artikelen voor diverse doelgroepen en toetst inhoud op betrouwbaarheid
 • Stelt( project)plannen op en evalueert projecten vanuit jouw voorlichtingsexpertise
 • Analyseert en verzamelt informatie voor het opstellen van tekst- en beeldmateriaal
 • Signaleert relevante ontwikkelingen in het werkveld en vertaalt dit naar voorlichtingsprojecten en -activiteiten

Functie-eisen en profiel
Begrijp jij het  vakjargon van medisch professionals, kun je uit de voeten met social media en krijg je er plezier in mensen iets bij te brengen over hun buikgezondheid en de werking van de spijsvertering? Stop dan met wat je aan het doen bent en reageer op deze vacature! Je komt te werken binnen het team Communicatie & Voorlichting (C&V) van de Maag Lever Darm Stichting. Het team C&V zorgt ervoor dat de Maag Lever Darm Stichting zichtbaar is op de relevante plekken. Een paar voorbeelden: we zorgen er voor dat online content goed vindbaar en toegankelijk is. We ontwikkelen online tests,  tools en filmpjes waarmee we complexe informatie relatief eenvoudig aanbieden. We werken samen met artsen en patiënten aan trajecten die de zorg verbeteren, zoals keuzehulpen voor behandelingen. Als gezondheidsvoorlichter draag je bij aan bewustwording vergroten van het belang van een gezonde buik en het bieden van betrouwbare voorlichting aan patiënten. Doordat je affiniteit hebt met het medische veld kun je snel beoordelen wat inhoudelijk relevant is. Tegelijk bezit je de creativitiet om complexe materie te vertalen voor verschillende doelgroepen. De MLDS werkt in multidisciplinaire projectgroepen. De aanvoerder C&V is binnen het vakinhoudelijk team jouw aanspreekpunt. Wij zijn op zoek naar een positief en enthousiast persoon die het team versterkt. Wij willen graag van jou leren en we helpen jou ook verder in je ontwikkeling.
Natuurlijk zijn we op zoek naar een enthousiast, gedreven en resultaatgericht persoon.
Maar bovenal zoeken we naar een echte teamspeler die:
 • Het verschil wil maken voor de twee miljoen buikpatiënten in Nederland en feeling heeft met deze doelgroep
 • HBO of WO werk- en denkniveau heeft (een gerelateerde medische achtergrond heeft een sterke pré)
 • Goed in staat is nauwkeurig, georganiseerd en snel te werken
 • 32-40 uur per week wil werken
 • Affiniteit heeft met social media, blogs of vlogs
 • Ervaring en affiniteit heeft met projectmatig werken

Ons aanbod
Als jij deze waarde aan onze stichting kunt toevoegen, dan zetten wij daar graag iets tegenover. De Maag Lever Darm Stichting heeft jou veel te bieden, zoals:
 • Een salaris van tussen de € 2.350 en € 3.350  bruto per maand op basis van fulltime dienstverband (40 uur)
 • De kans om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen spijsverteringsziekten
 • Veel zelfstandigheid en goede ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een informele werksfeer
 • Een overeenkomst voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging als we allebei enthousiast zijn over de samenwerking

Informeren en solliciteren
En geeft het je een goed ‘buikgevoel’? E-mail dan je motivatie en cv vóór vrijdag 4 mei 2018  onder vermelding van 'gezondheidsvoorlichter’ naar onze afdeling P&O t.a.v. Chantal Verheul via sollicitatie@mlds.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 16 mei 2018. De tweede gesprekken zijn gepland op dinsdag 22 mei 2018. Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Werner Tolsma, aanvoerder team Communicatie en Voorlichting, via 033-752 3500. Wij vullen deze vacature via onze eigen werving in.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet gewenst.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
 
gerelateerde items