Gezamenlijk projectbureau Revalidatiefonds en Fonds Verstandelijk Gehandicapten

16 april 2009
Nieuws | | Goede doelen

AMSTELVEEN (16 april) - Het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten hebben per 1 april een gemeenschappelijk projectenbureau ingericht. De zes medewerkers zijn afkomstig van beide fondsen en organiseren jaarlijks zes tot tien eigen initiatieven. Door bundeling van krachten hopen beide fondsen zich nog beter te kunnen inzetten voor de verbetering van de positie van mensen met een beperking.


Het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten onderzoeken de mogelijkheden voor structurele samenwerking. De inrichting van een projectenbureau is daartoe een eerste stap. Het bureau zet zowel missiegedreven als fondswervende activiteiten op, waaronder Ik ben bijzonder, Ambassadeur Onbeperkt NL en Community Breakfasts. De samenwerking moet de slagkracht verhogen, organisatiekosten en menskracht reduceren, en het mogelijk maken om kennis en kunde nog doelgerichter in te zetten.

 


De samenwerking die de fondsen voor ogen hebben, is niet exclusief. Het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten staan nadrukkelijk open voor samenwerking met derden. Deze open kijk en benadering passen in het streven naar een Huis voor gehandicapten waarin fondsen hun organisatiekracht bundelen zonder hun identiteit en eigenheid op te geven. In de loop van dit jaar komen in ieder geval alle medewerkers van het Revalidatiefonds en het Fonds verstandelijk gehandicapten te werken in Bunnik.

 


Het Revalidatiefonds maakt zich sterk voor lichamelijk gehandicapten en chronisch zieken en draagt onder meer bij aan participatie- en revalidatieonderzoek. Het Fonds verstandelijk gehandicapten komt op voor mensen met een verstandelijke beperking. Beide fondsen bijna vijftig jaar. De fondsen zijn actief op de terreinen arbeid, wonen, vrije tijd en onderwijs.

 


Zie ook:

www.revalidatiefonds.nl

www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl