Gewoon doen; het levensverhaal van Kees Veldboer

Gewoon doen; het levensverhaal van Kees Veldboer
Gewoon doen; het levensverhaal van Kees Veldboer
2 september 2021
Nieuws | | Walburg Pers

Op 27 juli 2021 maakte het bestuur van de Stichting Ambulance Wens bekend dat oprichter en directeur Kees Veldboer op 62-jarige leeftijd aan een hartstilstand was overleden. Een groot verlies voor de filantropiewereld.

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Stichting Ambulance Wens is 24/7 bereikbaar voor het uitvoeren van deze wensen. Op de site en social media van de Stichting  wordt dagelijks bekend gemaakt welke wensen zij die dag gaan uitvoeren. Wensen kunnen heel eenvoudig via de website worden ingediend.

Een gebeurtenis tijdens het werk van Kees Veldboer, ambulance chauffeur, werd de aanleiding voor de oprichting van Stichting Ambulance Wens. Hij maakte in Rotterdam tijdens een ambulancerit de laatste wens mogelijk van de, inmiddels overleden, voormalig zeeman, dhr. Stefanutto. Deze patiënt wilde zo graag nog één keer op een schip varen, aldus geschiedde. Veldboer richtte de stichting op in 2007 en inmiddels zijn er meer dan zestienduizend wensen vervuld. De BBC riep in 2016 Kees Veldboer uit tot de meest inspirerende man van dat moment.

Als eerbetoon verschijnt bij Walburg Pers in oktober 2021 Gewoon doen. Kees Veldboer, de man achter Stichting Ambulance Wens. Gewoon doen is het verhaal over het bijzondere leven en werk van Kees Veldboer door auteur Rob Krabben.
 
Bron: https://www.ambulancewens.nl/