Toon alles (1)

Gewonde visserman geëvacueerd

31 oktober 2016, 14:00
Gewonde visserman geëvacueerd
Gewonde visserman geëvacueerd
Reddingboot Zeemanshoop is maandagavond uitgerukt voor een medische evacuatie vanaf een viskotter. Een gewonde visserman is van boord gehaald en in Vlissingen overgedragen aan de ambulance.
 
Aan boord van viskotter YE 138 komt maandagavond een visserman met zijn vingers bekneld te zitten. De schipper van de kotter neemt telefonisch contact op met de Nederlandse Kustwacht om Radio Medisch advies in de winnen bij de RMD.
 
Omdat de vingers flink bekneld gezeten hebben en de man ook nog redelijk wat bloed verloren heeft, adviseert de arts van de RMD om de man te laten evacueren voor transport naar het ziekenhuis. De Nederlandse Kustwacht alarmeert hierop direct de reddingboot van Breskens.
 
Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en zet koers richting Noordzee, waar de kotter nabij boei Scheur 8 aan het vissen is. Na een half uurtje is de reddingboot ter plaatse en kan de gewonde visserman overgenomen worden.
 
De reddingboot zet vervolgens koers naar de Buitenhaven van Vlissingen, waar iets na middernacht de gewonde man overdragen wordt aan de gereedstaande ambulance.
 
Tijdstip alarm:  22:50 uur

Wind:  Zuid-Oost 2 Bft.

Zicht:  Matig en donker

 
gerelateerde items