Gerdy Schippers wint Public Finance Award 2010

24 november 2010
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (24 november) - De Public Finance Award 2010 is uitgereikt aan Gerdy Schippers, Directeur Financiën & Organisatie van KNCV Tuberculosefonds. De jury roemt haar strategische blik in het aansturen van de hele bedrijfsvoering en het vervullen van complexe projecten binnen de organisatie. De Public Finance Award is een jaarlijkse prijs voor uitmuntend financieel management bij de overheid en in de non-profit sector.

Juryvoorzitter Tom Groot: "We hebben unaniem gekozen voor Gerdy Schippers als winnaar. Zij vervult complexe projecten binnen haar organisatie. Ze speelt een zeer belangrijke rol in het aansturen van de hele bedrijfsvoering. Haar focus ligt deels bij het voorzien in de financiering en daarnaast in het bij elkaar brengen van medewerkers en directie." De jury benadrukte voorts haar down-to-earth benadering en haar strategische blik binnen een organisatie waar de doelstellingen typisch gericht zijn op de lange termijn.

Bij het in ontvangst nemen van de award onderstreepte Schippers desgevraagd dat de nadruk van de financiële manager of controller in toenemende mate moet liggen op het strategisch totaal niveau.

Gerdy Schippers begon haar loopbaan bij het Nederlands Bureau voor Toerisme waar ze ruim tien jaar heeft gewerkt, in de latere jaren als hoofd van de afdeling Financiën & Control. Ze vervulde vervolgens financiële functies bij diverse organisaties gericht op de medische dienstverlening. In 2004 startte zij in haar huidige functie bij KNCV Tuberculosefonds.