Geoormerkt meespelen Sponsor Loterij slaat aan

8 februari 2007
Nieuws | | Loterijen

Na de Nationale Postcode Loterij maakte enkele dagen terug ook de Sponsor Loterij haar resultaten over 2006 bekend. De omzet van de loterij blijkt ten opzichte van 2005 met 3,2% te zijn gegroeid. Opvallend gegeven: het ‘geoormerkt' meespelen is in opmars.


Afgelopen jaar werd een omzet van 74,5 miljoen euro gerealiseeerd. In totaal kunnen goede doelen, clubs en verenigingen van dit bedrag 37,2 miljoen euro op hun rekening bijschrijven. Onder de beneficienten zijn een aantal nieuwkomers die structureel gesteund zullen gaan worden: Alzheimer Nederland, Nationaal Fonds Kinderhulp, Nationaal Fonds Ouderenhulp, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Nederlandse Stichting van het Gehandicapte Kind en Stichting MS Research.

 


Opvallender dan de licht gestegen omzet is het feit dat het ‘geoormerkt' meespelen fors aan populariteit (+47%) heeft gewonnen. Bij het geoormerkt meespelen wordt de helft van de maandelijkse inleg uitgekeerd aan een zelf gekozen goed doel, vereniging of club. Wordt geen bestemming gekozen dan komt de inleg ten goede aan de goede doelen van de Sponsor Loterij. Boudewijn Poelmann, voorzitter van de Sponsor Loterij, tijdens de presentatie van de jaarcijfers: "Door dit geoormerkt meespelen kunnen ruim 1800 clubs en verenigingen een totaalbedrag van 9,8 miljoen euro tegemoet zien."

 


Zie ook: www.sponsorloterij.nl