Geoff Peters (CDR Fundraising Group) krijgt Lifetime Achievement Award

1 maart 2012
Nieuws | | Personalia

AMSTERDAM (1 maart) - Het tijdschrift FundRaising Success heeft Geoff Peters, directeur van de CDR Fundraising Group, een Lifetime Achievement Award toegekend. Een prijsuitreiking met een klein Nederlands tintje, want Peters had jarenlang een Europees fondsenwervingkantoor in Hoofddorp met diverse Nederlandse goede doelenorganisaties als klant. “Peters is een bijzondere man die ondernemerschap verbindt met goede doelen, op een ongepolijste Amerikaanse manier.”

FundRaising Success moest een keuze maken uit meer dan 75 nominaties, voorgedragen door collega’s in de non-profitsector. Geoff Peters sprong eruit, met meer dan vijfendertig jaar ervaring als direct-response expert. Hij zamelde miljoenen dollars in voor talloze non-profitorganisaties en geeft daarnaast ook les in direct-response fondsenwerving. Hij gaf honderden presentaties, schreef meer dan vijftig artikelen en hoofdstukken in boeken en droeg bij aan verschillende cursussen over fondsenwerving en direct-response marketing. Daarnaast is hij gerespecteerd lid van het International Fundraising Congress (IFC) waarvan hij in 2011 voorzitter was en was hij betrokken bij de oprichting van de Bridge to Integrated Marketing & Fundraising Conference.

“Cliënten maken fondsen werven eenvoudig”
“Het is een eer om erkend te worden door FundRaising Success”, zegt Peters in een reactie. “Vooral omdat onze oprichter Ray Grace vlak voor zijn dood een vergelijkbare erkenning kreeg. Het is gemakkelijk om een succesvolle fondsenwerver te zijn als je het voorrecht hebt met geweldige cliënten te werken die zulk goed werk verrichten dat ze fondsen werven eenvoudig maken.”

“Waanzinnig energieniveau”
20, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, kent Geoff Peters goed. “Ik heb jaren met hem gewerkt vanuit mijn internationale functie bij WWF als voorzitter Global Membership Development Fund en ben ook bevriend met hem geraakt. Peters is een bijzondere man die ondernemerschap verbindt met goede doelen, op een ongepolijste Amerikaanse manier. Gedreven en met een waanzinnig energieniveau. Hij liet ons zien dat groei in nieuwe markten mogelijk was en bracht daarmee nieuwe ondernemersenergie naar onze organisatie.”

“Wat ook bijzonder is aan Geoff, is dat hij behalve fondsenwerver en ondernemer ook gerespecteerd advocaat is. In die hoedanigheid zet hij zich in tegen betutteling van goede doelen door overheden. Daarin is hij erg succesvol geweest, tot aan de Supreme Court toe”, aldus Van den Tweel.