Genomineerden Meer dan handen vrijwilligersprijzen bekend

Genomineerden Meer dan handen vrijwilligersprijzen bekend
Genomineerden Meer dan handen vrijwilligersprijzen bekend
4 november 2012
Nieuws | | Vrijwilligers

Uit ruim 250 inschrijvingen zijn 24 vrijwilligersprojecten, burgerinitiatieven, gemeenten en bedrijven voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen geselecteerd. De jury, met Annemarie Jorritsma als voorzitter, maakt 7 december aanstaande prijswinnaars bekend. Deze winnaars winnen onder meer een geldprijs van 5.000 euro, beschikbaar gesteld door de Vriendenloterij. De 24 genomineerde projecten worden gepresenteerd op www.vrijwilligerswerk.nl.

Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: Innovatie, Verbinding en Competentie. De vierde categorie is de Samenwerkingsprijs. Gemeenten en bedrijven die actief samenwerken met vrijwilligersprojecten en burgerinitiatieven maken kans op deze prijs. In elke categorie zijn 6 genomineerden. 23 genomineerden zijn door de jury geselecteerd. De 24e genomineerde, Scoutinggroep Ruwaard van Putten uit Spijkenisse plaatste zich door de meeste stemmen te verzamelen via de site.

Vervolg op Meer dan handen awards
Naast specifieke criteria per categorie is er gelet op overdraagbaarheid, het bereik en of het project een voorbeeldfunctie heeft. De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een vervolg op de Meer dan handen awards uit het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011. Op 7 december 2012, internationale vrijwilligersdag, reikt de staatsecretaris van VWS de prijzen uit in Madurodam.