Genomineerden De Transparant Prijs 2011 bekend

29 september 2011
Nieuws | | Governance & Finance

AMSTERDAM (29 september) - Op woensdag 12 oktober wordt voor de achtste keer De Transparant Prijs uitgereikt. Genomineerden zijn Nederlandse fondsenwervende organisaties en vermogensfondsen die het meest inzichtelijke en onderscheidende jaarverslag presenteren. In totaal hebben 201 instellingen dit jaar hun jaarverslag ingezonden.


Donateurs van de toekomst

Rondom de prijsuitreiking wordt een bijeenkomst georganiseerd met als thema ‘Jong' om meer inzicht te krijgen in hoe jongeren en goede doelen elkaar nog beter kunnen vinden. Volgens PwC is het essentieel te begrijpen wat transparantie betekent voor de ‘donateurs van de toekomst'.


Genomineerden

In aanloop naar de bijeenkomst heeft de beoordelingscommissie de genomineerden bekend gemaakt: Stichting El Fuego, Stichting Present Amsterdam en stichting Projecten Zuid Afrika (categorie Kleine fondsenwervende instellingen met minder dan 0,5 miljoen euro inkomsten), Cordaid, War Child (al drie keer eerder winnaar) en Wakker Dier (categorie Grote fondsenwervende instellingen meer dan 0,5 miljoen euro inkomsten), Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Sluyterman van Loo en de Turing Foundation (categorie Vermogensfondsen).


"Professionele organisatie"

Arthur Wiltink, directeur Wakker dier, genomineerd in de categorie Grote fondsenwervende instellingen: "We hebben samen met een aantal collega's hard getrokken aan de transparantie van het jaarverslag. Het moest echt verbeterd worden en het is ondanks het kleine team van Wakker Dier gelukt met de goede tips die we hebben ontvangen van De Transparant Prijs. Wakker Dier heeft een activistisch imago en dit jaarverslag is aangegrepen om te laten zien dat wij een serieuze professionele organisatie zijn."