Toon alles (2)

Gelderse cultuursector krijgt nieuwe financieringskans met Gelderse Cultuurlening

13 september 2019, 06:00
Gelderse cultuursector krijgt nieuwe financieringskans met Gelderse Cultuurlening
Gelderse cultuursector krijgt nieuwe financieringskans met Gelderse Cultuurlening
De Gelderse Cultuurlening is er voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties in de provincie Gelderland. De lening, tot maximaal € 60.000, is bedoeld voor bijvoorbeeld nieuwe producties, apparatuur, verbouwing of inrichting van werk- of tentoonstellingsruimte, maar ook voor marketing- en communicatiedoeleinden. 

De Gelderse Cultuurlening is een initiatief van provincie Gelderland en Stichting Cultuur+Ondernemen, en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW. Zij zien dat culturele organisaties, zelfstandige makers en professionele kunstenaars steeds zelfstandiger moeten zijn en meer moeten ondernemen. Ondernemen betekent onder andere verantwoord investeren, waarvoor financiële slagkracht nodig is. Banken voorzien doorgaans niet in de leningen en het maatwerk dat voor deze projecten en investeringen in de cultuursector nodig is. De Gelderse Cultuurlening is een concreet antwoord om hierin te voorzien. Daarmee is de lening een interessant onderdeel in de financieringsmix en een goede aanvulling op andere culturele financieringsbronnen zoals subsidies, crowdfunding en sponsoring.

Aanvragen

Culturele organisaties, creatieve ondernemers en professionele kunstenaars vragen de Gelderse Cultuurlening aan via Cultuur+Ondernemen bij het Fonds Cultuur+Financiering. Dit kan al vanaf € 1.500,-, tot maximaal € 60.000,-. De looptijd van de Gelderse Cultuurlening is maximaal zes jaar. De rente bedraagt maximaal 3% en staat de gehele looptijd vast.

Lenen en Trainen

Het bijbehorende Lenen en Trainen-programma biedt toegang tot advies op maat via Cultuur+Ondernemen om het ondernemerschap binnen de culturele beroepspraktijk of -organisatie te versterken en verbeteren.
 
Voor meer informatie en aanvragen klik hier
 
gerelateerde items