Toon alles (1)

Geert Mak krijgt oeuvreprijs Cultuurfonds

30 oktober 2017, 11:00
Koningin Máxima reikt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan schrijver Geert Mak. 
Koningin Máxima reikt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan schrijver Geert Mak. 
Koningin Máxima reikt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit aan schrijver Geert Mak. De oeuvreprijs wordt jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan iemand die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor cultuur of natuur in Nederland. De prijs wordt op maandag 27 november uitgereikt in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. 
 
Geert Mak krijgt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs vanwege zijn grote staat van dienst als auteur van boeken over onze historie. ‘Geert Mak deed meer dan wie ook om een breed publiek te interesseren voor geschiedenis’, aldus het Prins Bernhard Cultuurfonds. ‘Door zijn ongeëvenaarde verteltrant heeft hij de historie voor velen tot leven gewekt. En niet alleen de geschiedenis van Nederland, maar ook die van Europa.’
 
Oeuvreprijs van 150.000 euro
De oeuvreprijs van het Cultuurfonds bestaat uit een geldbedrag van 150.000 euro; de ontvanger krijgt een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro en daarnaast een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro. De naam en de doelstelling van dit fonds worden mede door de winnaar van de Cultuurfonds Prijs bepaald.
 
gerelateerde items