Toon alles (2)

Geelen schenkt 1 miljoen aan Leprastichting

1 maart 2007, 08:59
Afgelopen jaar kondigde TomTom-oprichter Pieter Geelen aan dat hij de komende jaren via zijn Turing Foundation 100 miljoen euro gaat wegschenken aan goede en maatschappelijke doelen. Naar nu bekend is geworden is de Leprastichting een van de eerste fondsen die in de prijzen is gevallen.


Enkele maanden terug publiceerde FM over de toetreding van Pieter Geelen tot de rangen der grootgevers. In een persbericht legde de ondernemer uit waarom hij een groot deel van zijn vermogen afstaat. "Met deze schenking wil ik een bijdrage leveren aan onze wereld en onze samenleving," schreef Geelen. "Het geld is bestemd voor projecten die mij raken, en de organisaties die zich ervoor inzetten."

 


Een van de issues die Geelen raken is lepra. Dat de Leprastichting onlangs een gift van 1 miljoen van de Turing Foundation heeft kunnen bijschrijven is dan ook niet verrassend. Wel curieus is de achtergrond van de gift. Geelen zou geïnteresseerd zijn geraakt in leprabestrijding toen hij in zijn jeugd een themanummer van Sam Sam las over lepra, een editie die was samengesteld door de Leprastichting. Aldus Raymond van Haeften, hoofd fondsenwerving van de Leprastichting.
 

gerelateerde items