GeefGratis: vrouwen geven onder invloed crisis minder dan mannen

9 april 2009
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

AMSTELVEEN (9 april) - Stichting GeefGratis verwerkt online donaties en trekt periodiek conclusies uit de informatie die uit haar systeem rolt. Twee conclusies vallen op: voor het vierde jaar op rij blijken mannen vrijgeviger dan vrouwen. En vrouwen zijn in het eerste kwartaal van 2009 onder invloed van de kredietcrisis verhoudingsgewijs minder gaan geven.


Uit het persbericht dat Stichting GeefGratis uit heeft gegeven blijkt dat mannen in het eerste kwartaal van 2009 gemiddeld afgerond 87 euro gaven via de donatiemodule en vrouwen 50 euro. Wel blijken vrouwen vaker te geven via de module. Maar mannen geven dus gemiddeld 74% per transactie meer.

 


Interessant is ook de vergelijking tussen de cijfers over 2008 en die van het eerste kwartaal van 2009. De terugloop van het gemiddeld gegeven bedrag door vrouwen (-7,10 euro) blijkt namelijk groter dan de terugloop onder invloed van de crisis van het gemiddeld door mannen gegeven bedrag (-4,58 euro).

 


GeefGratis baseert haar conclusies op meer dan 15.000 transacties die via haar donatiemodule hebben plaatsgehad tussen 2006 en het eerste kwartaal van 2009.

 


Zie ook: www.geefgratis.nl