Garance Reus-Deelder nieuwe directeur Plan International

10 september 2020, 06:00
foto: Plan Nederland
foto: Plan Nederland
Per 1 juni heeft Monique van ’t Hek plaatsgemaakt voor een nieuwe directeur bij PLAN International: Garance Reus–Deelder. Van ’t Hek was sinds 2011 directeur en heeft de organisatie sindsdien stevig neergezet, wat haar steevast een plaats in de jaarlijkse ranglijst DDB100 opleverde. Het juryrapport vermeldde eerder over haar: ‘ De goede doelenwereld kent Monique van ’t Hek als een bevlogen bestuurder die zelf met ‘de poten in de ontwikkelingsmodder’ heeft gestaan. Ze leidt Plan vanaf 2011 met een bewonderingswaardige mix van hart en hoofd.’ 

Nu draagt Van ’t Hek het stokje dus over aan Reus–Deelder, die haar basisschooltijd doorbracht in Zambia en op haar twaalfde naar Nederland verhuisde. Met haar dertien jaar ervaring in de profit-sector (Unilever en Agency.com/TBWA) en zestien jaar bij non-profit organisaties gaat ze zich inzetten om meisjes en vrouwen te beschermen tegen geweld. 
 
Management en fondsenwerving
Als zakelijk leider bij de Anne Frank Stichting was Reus–Deelder onder meer verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering, fondsenwerving, financiën, de verbouwing van het museum en enkele internationale educatieve partnerships. Daarvoor was ze was bij Amnesty International negen jaar verantwoordelijk voor marketing, communicatie, campagnes en de inzet van de vele vrijwilligers. 
 
Veerkracht
Reus–Deelder: ‘Mijn gedrevenheid voor de missie van Plan International Nederland wordt vooral gevoed door mijn jeugd in Zambia en door wat ik ervaren heb bij Amnesty en de Anne Frank Stichting: de veerkracht van jonge activisten en de energie en creativiteit van meisjes die zich kunnen ontplooien als ze beschermd zijn tegen geweld. Ik kijk er naar uit om samen met vele partners uit de sector juist voor deze meisjes en vrouwen vooruitgang te boeken’.
 
►Bron: Goede Doelen Nederland
gerelateerde items