Fusie Mekong Eye Docters en Oogzorg Wereldwijd

3 juli 2008
Nieuws | | Organisatienieuws


AMSTELVEEN (3 juli) - Fuseren is in de goede doelenwereld allesbehalve een ingeburgerd gebruik. Twee fondsen met een vergelijkbare missie geven het goede voorbeeld. Mekong Eye Doctors en Oogzorg Wereldwijd gaan per 1 juli samen verder onder de naam Eye Care Foundation.

 


In een persbericht geven de beide organisaties aan wat de voornaamste redenen zijn voor hun samengaan. Door de fusie wordt er efficiënter gewerkt, kan expertise worden gedeeld, en kunnen administratie en logistiek worden gebundeld. Dit zal volgens de fuserende organisaties leiden tot minder overhead, zodat meer geld overblijft voor de kerndoelstelling.

 


De missie van de nieuwe fusieorganisatie - de Eye Care Foundation - komt in grote lijnen overeen met die van Mekong Eye Doctors en Oogzorg Wereldwijd: het bestrijden (voorkomen) van blindheid in ontwikkelingslanden.

 


Daartoe worden oogkampen gefinancierd, oogheelkundige centra gebouwd, medische apparatuur aangeschaft en kennis overgedragen. Eye Care Foundation zal zich op verschillende regio's richten: de Himalaya, delen van Afrika en Zuidoost Azië.

 


Zie ook: www.eyecarefoundation.nl