FREE Nature: 2 nieuwe leden Raad van Toezicht

28 april 2022
Nieuws | | De Dikke Blauwe

Arjen Heerema en Marc van den Tweel zijn op 14 maart jl toegetreden tot de Raad van Toezicht van FREE Nature. Arjen Heerema is o.a. voormalig directeur van de opleiding Diermanagement aan de Hogeschool van Hall Larenstein. Marc van den Tweel is momenteel algemeen directeur bij NOC*NSF.

Arjen Heerema arjen_met_trur_002.jpeg
Arjen Heerema volgde de Hogere Landbouwschool gevolgd in Dronten en de opleiding voor leraar veehouderij en bedrijfskunde. Na jarenlang te hebben meegewerkt aan het opleiden van jonge boeren constateert Heerema dat het onderwijs te ver is afgeweken van de natuur, de natuurontwikkeling en het natuurlijk gedrag van het dier. In de laatste jaren van zijn carrière werkte hij directeur van de opleiding Diermanagement van Hogeschool van Hall Larenstein. Bij deze internationale, unieke opleiding staat welzijn van het dier in de context van zijn leefomgeving centraal, voor het wilde en het gehouden non-productie dier. Onder die laatste groep vallen ook de grote grazers die binnen FREE zo’n belangrijke rol vervullen in het kader van het natuurbeheer. Heerema fokt als hobby IJslandse paarden; een sober ras waarbij al heel lang gebruik wordt gemaakt van begrazingsgebieden. 

Heerema: “Binnen de Raad van Toezicht zal ik vooral kunnen meedenken op gebied van houderij aspecten van runderen en paarden en koppelingen kunnen maken met het groene beroepsonderwijs waarin ik een groot netwerk heb.”

Marc van den Tweel Marc van den Tweel
Marc van den Tweel is sinds 2021 algemeen directeur van sportkoepel NOC*NSF. Daarvoor was hij bijna negen jaar algemeen directeur van Natuurmonumenten. Ook was hij tien jaar marketingdirecteur bij het Wereld Natuur Fonds. Als toezichthouder en bestuurder was hij de afgelopen decennia betrokken bij diverse organisaties op het gebied van landschap, cultuurhistorie, natuur en recreatie. In 2021 was hij co-auteur van het boek 'Uit balans, werken aan natuurbescherming in Nederland'.

Van den Tweel: "Het werk van FREE Nature volg ik al een tijd met grote interesse. Vooral de combinatie van ontwikkeling, beheer, advies en het delen van kennis maken de organisatie enorm interessant. Bovendien voegt FREE, mede door een ondernemende aanpak, succesvol waarde toe aan het rijke palet aan natuurorganisaties in Nederland. Heel graag draag ik bij aan dat succes!"