Fraude bij lokaal fonds Almere

22 juni 2011
Nieuws | | Goede doelen

AMSTELVEEN (23 juni) - Het Jeugdsportfonds Nederland heeft aangifte gedaan tegen twee bestuursleden van het lokale fonds in Almere wegens fraude, zo meldt het CBF op haar website. Het Jeugdsportfonds Nederland is sinds 1 januari 2011 houder van het CBF-Keur voor goede doelen. Het landelijke bestuur ontdekte de onregelmatigheden bij een interne controle en heeft direct maatregelen genomen.


"De verdachte bestuursleden hebben ondertussen bekend en er is gestart met het terugvorderen van de verdwenen gelden. Tevens zijn de twee bestuursleden direct uit hun positie gezet. De overige bestuursleden hebben geen aandeel in deze zaak. Ook over het lopende boekjaar heeft de landelijke stichting afwijkingen geconstateerd. Op dit moment wordt door het landelijk bestuur hard gewerkt aan het verwerven van inzicht en het terugvorderen van het geld. In 2010 en 2011 is er in totaal € 29.000,- onrechtmatig onttrokken. Daarnaast is er in 2011 voor een bedrag van € 31.000,- aan dubieuze transacties gepleegd", aldus mevrouw Jorritsma, burgemeester van Almere, in een brief aan de gemeenteraad.


In 2010 is er door de gemeente 61.000 euro subsidie aan het fonds gegeven. In 2011 kreeg het fonds 75.000 euro van de gemeente. Het Jeugdsportfonds Nederland heeft zich als faciliterende organisatie garant gesteld om de kinderen in Almere niet de dupe te laten worden.