Frank Leeman treedt terug als directielid Novamedia

6 december 2012, 15:01
Frank Leeman treedt terug als directielid Novamedia
Frank Leeman treedt terug als directielid Novamedia
Frank Leeman, een van de oprichters van de Nationale Postcode Loterij treedt vanwege gezondheidsredenen terug uit de directie van Novamedia, de organisatie die de directie voert over de drie Goede Doelen Loterijen in Nederland (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) en de Postcode Loterijen in Groot-Britannië en Zweden.

“Reden voor het terugtreden van Frank uit de directie van Novamedia, en daarmee ook uit de directie van de Goede Doelen Loterijen, is het herseninfarct dat hem drie maanden geleden trof. Het gaat goed met Frank, hij zal er gelukkig geen blijvend letsel aan overhouden, maar het herstel gaat zeker nog enige tijd duren. Frank heeft aangegeven dat hij zeker nauw betrokken zal blijven bij de organisatie”, meldt directievoorzitter Boudewijn Poelmann.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau
In september van dit jaar werd Leeman samen met Boudewijn Poelmann benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Joyce Sylvester van Naarden. Zij roemde de gedrevenheid voor het goede doel in combinatie met  innovatief ondernemerschap en leiderschap. Dit heeft geleid tot een organisatie die inmiddels de derde grootste private donor is ter wereld.

“Structurele geldstroom”
“Frank heeft zich de afgelopen 24 jaar op grandioze wijze ingezet voor de Goede Doelen Loterijen. Onder zijn bezielende leiding is de marketingkracht van de loterijen tot grote hoogte gegroeid. En met succes: inmiddels spelen miljoenen mensen in Nederland, Groot-Britannië en Zweden maandelijks mee met de loterijen. Met het opzetten en uitbouwen van de Goede Doelen Loterijen hebben we een structurele geldstroom voor goede doelen tot stand gebracht en het publiek betrokken bij het werk van de goede doelen”, aldus Poelmann.

De directie van Novamedia wordt op dit moment voortgezet door Boudewijn Poelmann en financieel directeur Ruud Esser.
gerelateerde items