Mede-oprichter Nationale Postcode Loterij Frank Leeman overleden

5 juli 2018, 09:00
Mede-oprichter Nationale Postcode Loterij Frank Leeman overleden
Frank Leeman, een van de oprichters van de Nationale Postcode Loterij, is op 1 juli op 69-jarige leeftijd overleden. Leeman, die geroemd wordt als ‘rasmarketeer’ en een van ‘gangmakers’, was eind 2012 na een herseninfarct al teruggetreden uit de directie van Novamedia, de holding van de goede doelenloterijen in Nederland (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) en de Postcode Loterijen in Groot-Britannië en Zweden.
 
Bij zijn terugtreden uit Novamedia sprak mede-oprichter en Novamedia-directeur Boudewijn Poelmann vol lof over het aandeel van Leeman in het succes van de goede doelenloterijen: ‘'Frank heeft zich de afgelopen 24 jaar op grandioze wijze ingezet voor de Goede Doelen Loterijen. Onder zijn bezielende leiding is de marketingkracht van de loterijen tot grote hoogte gegroeid. En met succes: inmiddels spelen miljoenen mensen in Nederland, Groot-Britannië en Zweden maandelijks mee met de loterijen. Met het opzetten en uitbouwen van de Goede Doelen Loterijen hebben we een structurele geldstroom voor goede doelen tot stand gebracht en het publiek betrokken bij het werk van de goede doelen.’
In het jaar van zijn terugtreden werd Leeman, naast zijn loterijwerkzaamheden onder anderen ook medeoprichter van de Engelstalige Russische krant The Moscow Times en Independent Media, benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het afscheid van Leeman zal in besloten kring plaatsvinden.
gerelateerde items