Toon alles (1)

Fototentoonstelling MIJN geZICHT in Oogstraat op 50PlusBeurs

18 september 2017, 00:00
Wat zien mensen met een oogziekte? De fototentoonstelling MIJN geZICHT laat dat zien.
Wat zien mensen met een oogziekte? De fototentoonstelling MIJN geZICHT laat dat zien.
Wat zien mensen met een oogziekte? De fototentoonstelling MIJN geZICHT laat dat zien. Bezoekers van de Oogstraat in Hal 9 op de 50PlusBeurs krijgen als één van de eersten de kans om deze tentoonstelling te bezichtigen. De 50PlusBeurs vindt plaats van 19 t/m 23 september in de Jaarbeurs Utrecht. In de Oogstraat kunnen bezoekers al hun vragen stellen over oogziektes, rondkijken in een opblaasbaar oog en hun oogdruk laten meten. 
 
In Nederland hebben 1,4 miljoen mensen een oogaandoening. Dat aantal stijgt explosief door de vergrijzing. 300.000 mensen zijn blind of slechtziend, terwijl dit in de meeste gevallen te voorkomen of behandelen was geweest. Iedereen die wil weten wat hij kan doen om problemen met het zien zo veel mogelijk tegen te gaan, kan terecht in de Oogstraat op de 50PlusBeurs. Alle bezoekers van de stand krijgen het gratis magazine ZIEN mee naar huis, een speciale uitgave over goed zien.
 
Vragen over ogen
Medewerkers en vrijwilligers van de patiëntenverenigingen en de Ooglijn zijn dagelijks aanwezig in de Oogstraat op de 50PlusBeurs om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken. De Ooglijn is er voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met een oogaandoening. Iedereen kan er terecht voor informatie en persoonlijk advies. De Ooglijn is bereikbaar op 030-2945444 of per e-mail op ooglijn@oogvereniging.nl.
 
Tentoonstelling Mijn geZICHT
Murk Schaafsma bracht een bijzondere fotoserie tot stand: MIJN geZICHT. Voor dit project maakte hij portretfoto’s, besprak met de geportretteerden wat zij zien en vervolgens verbeeldde hij hun zicht. Op initiatief van het Oogfonds zijn de twintig portretten opgenomen in een tentoonstelling en een boek. Meer informatie over de rondreizende tentoonstelling en het fotoboek is te vinden op www.oogfonds.nl/mijngezicht.
 
Samenwerking
De Oogstraat op de 50PlusBeurs is een samenwerking tussen het Oogfonds en de vijf patiëntenverenigingen; de Oogvereniging, de MaculaVereniging, de Hoornvlies Patiënten Vereniging, Vereniging OOG in OOG en de Nederlandse Christelijke Blinden- en Slechtziendenbond. Bezoekers krijgen in de Oogstraat antwoord op al hun vragen over de verschillende oogaandoeningen.
 
gerelateerde items