Manager Fondsenwerving en Business Development bij Johan Cruyff Foundation

19 juni 2018, 10:00
Manager Fondsenwerving en Business Development bij Johan Cruyff Foundation
Manager Fondsenwerving en Business Development bij Johan Cruyff Foundation
Functie: Manager Fondsenwerving en Business Development
Organisatie: Johan Cruyff Foundation
Aantal uren: Fulltime
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: Onbekend
 
Jij wordt verantwoordelijk voor de strategische samenwerking met bestaande maar vooral nieuwe sponsors en partners. Voor deze internationale organisatie actief in 20 landen ben jij de commerciële spil die de verbinding legt tussen bedrijven en de missie van de Foundation. De Johan Cruyff Foundation “brengt jeugd vooruit door beweging”, met ambassadeurs als Pep Guardiola, Ronald Koeman en een tot op het bot gemotiveerd team. Wij zoeken een gedreven teamplayer (m/v) met veel energie en een hands-on en can-do mentaliteit in een dynamische organisatie. Je bent een relatiebeheerder en een hunter-type, business driven met een goed en warm netwerk. 
 
Natuurlijk zie je overal kansen en haakjes voor activaties bij B2C en B2B bedrijven. Geen 9-to-5 type, veel vrijheid en zelfstandigheid, die erop af stapt en die het bestaande sponsorhuis kan uitbreiden met mooie passende partnerships die voor beide partijen een win/win opleveren. Iemand met “ownership” voor de fondsenwervende evenementen, zoals de “14K run”, de “Cruyff Foundation Cup” en “Koken met een Doel”. Dit alles om geld binnen te halen voor internationale projecten zoals de bekende “Cruyff Courts”, “Schoolplein 14” en de Gehandicaptensport, onder het motto “ieder kind verdient een gezonde toekomst”. Je bent een creatieve persoonlijkheid, die goed zijn/haar verhaal kan vertellen, overtuigen en presenteren. Je bent pro-actief, sparringpartner en niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken, zelf mee te werken op events, etc. Ben jij de beste speler die we kunnen opstellen? Dan is deze prachtige job voor jou. Je werkt op het hoofdkantoor (Olympisch Stadion) in Amsterdam en je rapporteert rechtstreeks aan de Senior Manager Fondsenwerving van de Johan Cruyff Foundation, uiteraard volgens de bekende waarden van Johan Cruijff: Professioneel – Eigenwijs – Betrokken – Verbinder – Toegankelijk - Positief en met Passie.
 
Functie-eisen:
HBO+ werk- en denkniveau
>5-8 jaar werkervaring in fondsenwerving, business development in B2C of B2B branche
Goed, groot en actueel netwerk, relatiemanager, verbinder, ondernemer-type
Klant- en resultaatgericht, hands-on, pro-actief, flexibel en creatief
Commercieel, business-driven en maatschappelijk betrokken (kids/sport)
Goede beheersing Nederlands en Engels
 
Johan Cruyff Foundation is in 1997 opgericht door Johan Cruijff en is een bekende en vooraanstaande speler in de internationale markt. Actief in 20 landen met twee kantoren; in Amsterdam met een team van 16 FTE vast en vele vrijwilligers en freelancers. In Barcelona/Spanje met een team van 4 FTE. De private fondsen worden zelf geworven, met name vanuit het bedrijfsleven. Bestaande partners zijn o.a. Rabobank Foundation, Cargill, de Nationale Postcode Loterij, Vodafone/Ziggo, Seacon Logistics en Vriendenloterij. De Johan Cruyff Foundation is er voor alle kinderen, met of zonder handicap, in steden en erbuiten. Met projecten voor gehandicapte kinderen, multifunctionele sportvelden en sportieve schoolpleinen op basisscholen werkt de Cruyff Foundation mee aan een betere en duurzame maatschappij. Zij zorgen dat kinderen in beweging blijven en dat ze zich daardoor blijven ontwikkelen, ruim 200.000 per week. De gedreven organisatie werkt met korte lijnen en geniet een open mensgerichte cultuur. Directheid en resultaatgerichtheid staan centraal en gaan hand in hand met pro-activiteit, no-nonsense en maatschappelijke betrokkenheid. “Alleen kun je niets, je moet het samen doen” [ Johan Cruijff ].

Arbeidsvoorwaarden:
De opdrachtgever kent een totaalpakket van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden (Non Profit sector). Daarnaast een prettige sfeer, uitdagende marketing- en sportprojecten en goede mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling.
 
 Reageer DIRECT, met CV
 
Contact:                       
Sterling & Holmes executive search
Huub Terpstra
h.terpstra@sterlingholmes.com
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
gerelateerde items