Fondsenwerver bij VluchtelingenWerk

19 december 2018, 17:00
Fondsenwerver bij VluchtelingenWerk
Fondsenwerver bij VluchtelingenWerk
Functie: Fondsenwerver 
Organisatie: VluchtelingenWerk Nederland
Aantal uren per week: 32
Locatie: Landelijk Bureau, Amsterdam
Vervaldatum: 14 januari 2019
 
Het team Communicatie & Fondsenwerving van de afdeling Belangenbehartiging van VluchtelingenWerk Nederland zoekt, per direct een Fondsenwerver (m/v), vacature 29, 32 uur per week, (88,89%) Aanstelling is in eerste instantie voor een jaar.
 
Hoofdtaken 
De fondsenwerver zorgt voor de ontwikkeling en uitvoering van de particuliere fondsenwervingsstrategie en draagt bij aan het marketingcommunicatiebeleid. 
 
Taken: 
• Van kop tot staart opzetten en uitvoeren van fondsenwervende acties en campagnes. 
• Initiëren van activiteiten ten behoeve van het aanspreken van nieuwe doelgroepen en het omnichannel communiceren met bestaande donateurs. 
• Herkennen en benutten van de fondsenwervende mogelijkheden in gezamenlijke campagnes en activiteiten met het marketing-communicatieteam. 
• Met kanaaloverstijgend inzicht ontwikkelen van donor journeys voor verschillende groepen leads en donateurs. 
• Maken van maatwerkselecties voor marketingcampagnes. 
• Evalueren en analyseren van campagnes en het doen van voorstellen voor verbeteringen. 
• Voorstellen doen voor toekomstige campagnes o.b.v. donateursgedrag. 
 
Functie-eisen
We zijn op zoek naar een ervaren, enthousiaste en ondernemende fondsenwerver voor de particuliere markt met liefde voor het vak. Je hebt affiniteit met databasemarketing en beschikt over een sterk analytisch vermogen. Je denkt in kansen, enthousiasmeert anderen en houdt van uitdagingen. 
Verder voldoe je (o.a.) aan de volgende functie-eisen (voor een volledig overzicht die bijgaand functieprofiel): 
• HBO/ HBO+ werk- en denkniveau 
• Sterk cijfermatig inzicht en uitstekende kennis van Microsoeft Excel/ LibreOffice Calc 
• Ten minste 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie 
• Ervaring met 'traditionele' kanalen en kennis van actuele fondsenwervende trends 
• Kennis van online fondsenwerving is een pre 
• Ervaring in het coördineren, aansturen en plannen van een project(team) 
• Resultaatgericht en onder druk kunnen werken 
• Uitstekend inzicht in het beoordelen van diverse communicatiemiddelen 
 
Informatie over de vacature 
De fondsenwerver ressorteert hiërarchisch onder de operationeel manager Communicatie & Fondsenwerving van de afdeling Belangenbehartiging, geeft functionele aanwijzingen aan medewerkers van de donateursservice en werkt in voorkomende gevallen samen met stagiair(e)s en/of vrijwilligers. Treedt eventueel op als mentor /begeleider. 
 
Wat wij bieden 
Een prettige werkplek in een organisatie die idealisme en professionaliteit combineert. VluchtelingenWerk Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk (v/h Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening). Wij bieden een salaris van maximaal € 3.988,00 bruto per maand (schaal 9), op basis van een 36-urige werkweek. Werkdagen en -tijden zijn te bepalen in overleg. 
 
Heb je belangstelling? 
Stuur dan je sollicitatie vóór 14 januari 2019 naar vacatures-lb@Vluchtelingenwerk.nl t.a.v. Maureen Dijkman, onder vermelding van functie, vacaturenummer (29) en vacaturebron. 
NB: Neem in je sollicitatiebrief voorbeelden op van succesvolle fondsenwervende acties waar jij verantwoordelijk voor bent geweest. 
Informatie over de functie kun je verkrijgen bij Jessica George senior fondsenwerver, telefoon 020 3467343 of e-mail jgeorge@vluchtelingenwerk.nl.
 
Een uitgebreide functiebeschrijving is als bijlage bijgevoegd. Online screening, het opvragen van referenties en een inhoudelijke opdracht kunnen onderdeel uitmaken van de procedure. 
 
Over VluchtelingenWerk 
VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Circa 13.000 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers in het land en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in. Vluchten doe je niet zomaar. Dat doe je alleen als je wanhopig bent. Als je je leven niet zeker bent door oorlog, politiek geweld, je seksuele geaardheid, afkomst of religie. Als je echt geen andere keus hebt. VluchtelingenWerk Nederland helpt mensen die bescherming nodig hebben verder. Bijvoorbeeld bij hun asielprocedure, integratie of gezinshereniging. Doordat we werken met vrijwilligers is onze hulp persoonlijk en direct. De afdeling Belangenbehartiging (ca. 35 medewerkers) treedt op als landelijke collectieve belangenbehartiger voor asielzoekers en vluchtelingen. Door middel van lobby bij beleidsmakers en politiek, persvoorlichting, internationale samenwerking, communicatie en het werven en binden van donateurs draagt de afdeling bij aan vluchtelingenbescherming. Met de inkomsten vanuit particuliere fondsenwerving waarborgt VluchtelingenWerk de mogelijkheden voor de onafhankelijke belangenbehartiging van vluchtelingen. Daarnaast vormen onze donateurs een groot en belangrijk deel van het aantoonbaar draagvlak voor vluchtelingen en maken zij projecten voor vluchtelingen mogelijk. VluchtelingenWerk Nederland streeft ernaar om meer vluchtelingen in dienst te nemen. Daarom worden vluchtelingen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. 
 
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
Ook een vacature plaatsen? Klik hier.
 
gerelateerde items