Toon alles (2)

Fondsenwerver / Projectontwikkelaar bij Waag

3 september 2018, 13:00
Fondsenwerver / Projectontwikkelaar bij Waag
Fondsenwerver / Projectontwikkelaar bij Waag
Functie: Fondsenwerver / Projectontwikkelaar
Organisatie: Waag
Aantal uren: 32-40 uur 
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 28 september
 
Deel jij onze ambitie om technologie humaner te maken? Ben jij in staat in de huid te kruipen van onze zeer diverse doelgroepen en stakeholders – van bestuurders, leraren en kinderen, tot museum professionals en kunstenaars? Begeef jij je graag in het veld van onderzoek en innovatie? En heb je een betere wereld voor ogen waarin burgers, wetenschappers en kunstenaars de hoofdrol spelen? Dan hebben wij de droombaan voor je!
Waag onderzoekt, ontwikkelt en bevraagt creatieve technologie voor sociale innovatie op basis van onze waarden; open, fair en inclusive. Samen met burgers, kunstenaars, wetenschappers en hackers realiseren ruim 60 medewerkers bij Waag prototypes, pilots, projecten en programma’s die ons helpen technologie de baas te blijven. In de Waag op de Nieuwmarkt organiseren we meetups, academies en expo’s. Waag is een Europese speler met een sterke (inter)nationale aanwezigheid. Daarnaast zijn wij bijvoorbeeld actief op de Dutch Design Week en Ars Electronica.
Wij zijn op korte termijn op zoek naar een
 
Projectontwikkelaar / Fondsenwerver
(omvang 32-40 uur p.w.)

Waag zoekt een Projectontwikkelaar / Fondsenwerver voor projecten en programma’s op het gebied van (innovatie in) educatie en erfgoed. We zijn op zoek naar een kandidaat met een brede maatschappelijke interesse, die zich thuis voelt in de discussie over technologie, mens en maatschappij.

Als projectontwikkelaar / fondsenwerver ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en financieren van innovatieve projecten. Je werkterrein beslaat het gebied van creatief en informeel leren (denk aan maker education en citizen science) en digitalisering en ontsluiting van cultureel erfgoed. Op basis van ideeën en concepten uit onze onderzoekslabs stel je projectvoorstellen en -plannen en een financieringsstrategie op. Dit betreft een mix van private en particuliere fondsen, opdrachten, sponsoring en tenders, maar ook crowdfunding en (Europese) onderzoeksfinanciering. Tenslotte zorg je ervoor dat het project wordt overgedragen en opgestart in de organisatie.

De werkzaamheden
·      Uitwerken van projectvoorstellen;
·      Samenstellen van consortia;
·      Werven en realiseren van fondsen;
·      Onderhouden van interne en externe relaties;
·      Bijhouden van voor Waag relevante externe ontwikkelingen;
·      Representeren en uitdragen van het gedachtegoed van Waag in binnen- en buitenland.

Wij vragen
·      Academisch werk- en denkniveau;
·      Aantoonbare ervaring (minimaal 3 jaar) met fondsenwerving en projectontwikkeling, bij voorkeur ook met Europese subsidieprogramma’s;
·      Goede communicatieve eigenschappen en contactuele vaardigheden;
·      Ondernemend en creatief;
·      Kennis van technische innovatie- en ontwerpprocessen;
·      Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
·      Grote intrinsieke motivatie ten aanzien van het werkveld en bij voorkeur beschikkend over een voor de organisatie en de Labs relevant netwerk;
·      Teamspeler.

Wij bieden
Een jonge, dynamische en flexibele werkomgeving, veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen € 2.800 – € 3.500 (p.m. bij een fulltime dienstverband).

Solliciteren
Wil jij werken aan bijzondere projecten, met bijzondere collega’s, op een bijzondere plek? Stuur dan je motivatie, C.V. en eventueel portfolio (als pdf) per mail naar onze afdeling HR: vacature@waag.org. Voor meer informatie over de functie kun je mailen naar Karien Vermeulen, Karien@waag.org.

Kijk voor meer informatie over onze projecten en activiteiten op onze website. De sluitingsdatum voor deze vacature is 28 september 2018.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items