Toon alles (1)

Fondsenwerver met schrijftalent bij 's Heeren Loo

12 januari 2018, 05:00
Fondsenwerver met schrijftalent bij 's Heeren Loo
Fondsenwerver met schrijftalent bij 's Heeren Loo
Functie: Fondsenwerver met schrijftalent
Organisatie: 's Heeren Loo
Aantal uren: 28-36 uur
Locatie: Amersfoort
Vervaldatum: 20 februari

Als grootste zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland biedt ’s Heeren Loo ondersteuning, begeleiding en behandeling. Wij helpen mensen bij het maken van eigen keuzes, dichtbij huis en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Binnen ’s Heeren Loo heeft het tweekoppige team Fondsenwerving als doel om bestaande en potentiële giftgevers te enthousiasmeren en binden, giften te werven en prachtige projecten te realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking. Denk hierbij aan een rolstoelfiets, familieschommel en tovertafel. Het team zamelt niet alleen geld in door middel van eigen fondsenwervende acties. Op verzoek van projectleiders binnen ’s Heeren Loo zet het team zich ook in om voor specifieke doelbestemmingen geld te werven. Om dit blijvend te realiseren is ’s Heeren Loo per direct op zoek naar een:

Fondsenwerver met schrijftalent 28-36 uur

Ben jij een fondsenwerver in hart en nieren en bedreven in het schrijven en inzetten van wervende teksten voor diverse communicatiemiddelen? Vind je het leuk om mensen te woord te staan? Ben jij een echte doener, sterk in het coördineren van fondsenwervende activiteiten en een kei in administreren en rapporteren? Dan past deze functie zeker bij jou!

Wat biedt ’s Heeren Loo?
 • Een zelfstandige functie binnen een grote organisatie met een open sfeer en korte lijnen;
 • Veel eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en ruimte voor eigenaarschap van projecten;
 • Aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er zijn volop mogelijkheden tot het
volgen van trainingen en opleidingen;
 • Thuiswerken is bespreekbaar;
 • Een salaris tot € 3.006,- op basis van een fulltime contract (36 uur is fulltime) dat wordt
gebaseerd op ervaring en opleiding. Eindejaarsuitkering;
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Gebruikmaking van een laptop en mobiele telefoon;

Wat ga je doen?
 • Met meer dan uitstekende communicatieve en coördinerende vaardigheden, geef jij - vanuit het jaarplan - uitvoering aan fondsenwervende activiteiten. De nadruk van jouw functie ligt op het schrijven en inzetten van teksten, het verzorgen van ondersteunende taken, het fungeren als vraagbaak voor collega’s en donateurs en het coordineren van fondsenwervende acties.
 • Je schrijft en redigeert on- en offline teksten voor diverse fondsenwervende communicatiemiddelen, zoals voor op de website, (e)mailingen, de nieuwsbrief, brochures, sociale media en Google advertenties;
 • Je coördineert de totstandkoming, verzending en rapportage van fondsenwervende (e-) mailings richting particulieren en bedrijven. Je stuurt diverse leveranciers aan en werkt binnen de gegeven budgetten. Je verstuurt bedankbrieven naar giftgevers. Je organiseert incidenteel een kleinschalig event voor giftgevers;
 • Je actualiseert en onderhoudt de donateurdatabase, verzorgt overzichten en rapportages voor het team Fondsenwerving en voor projecten en collega’s in de regio;
 • Je staat projectleiders uit de regio te woord die willen weten hoe fondsen te werven of hoe aanspraak te maken op geworven gelden (telefonisch en per mail). Je helpt donateurs en bedrijven die willen weten hoe ze kunnen doneren of nalaten ten behoeve van cliënten van ’s Heeren Loo.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken op het hoofdkantoor van ’s Heeren Loo te Amersfoort, 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station. Je maakt deel uit van het team Fondsenwerving, dat valt binnen de afdeling Marketing & Communicatie, waar 40 mensen werkzaam zijn. Je wordt aangestuurd door de manager Marketing & Communicatie.

Wat breng je mee?
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding en enige jaren ervaring als fondsenwerver;
 • Je hebt ervaring met (e) mailings en campagnes, termen als ‘A/B testen’ zijn jou zeer bekend;
 • Je bent echt een schrijftalent en je kan zodoende uitstekend vlot wervende content schrijven voor diverse communicatiemiddelen;
 • Je bent professioneel, representatief en nauwkeurig in je werk;
 • Je bent proactief, positief ingesteld, je ziet kansen en weet deze te benutten. Je gaat voor een optimaal resultaat;
 • Een persoonlijkheid met compassie.

Enthousiast?
Reageer dan snel! Nassau Fundraising doet de werving en selectie voor deze functie.
Je kunt tot en met dinsdag 20 februari 2018 je CV en motivatie sturen aan Daphne Leferink via daphne@nassau.nu. Als je extra informatie wilt, neem dan contact op met Nassau via 020 – 520 65 55.

Een eerste kennismakingsgesprek vindt plaats op dinsdag 27 februari op het kantoor van Nassau in Amsterdam. De tweede en derde gespreksronde vinden plaats in week 10 bij ’s Heeren Loo te Amersfoort. Mocht je niet beschikbaar zijn op deze data, vermeld dit dan in je sollicitatie. 
 
gerelateerde items