Fondsenwerver bij Giro555/Oxfam Novib

9 januari 2018, 07:00
Fondsenwerver bij Giro555/Oxfam Novib
Fondsenwerver bij Giro555/Oxfam Novib
Functie: Fondsenwerver
Organisatie: Giro555/Oxfam Novib
Aantal uren: 8 uur
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 21 januari

Bij uitzonderlijke rampen slaan 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. We voeren samen een Nationale Actie om geld in te zamelen voor overlevenden van de ramp. Giro555 werkt daarbij samen met Nederlandse met bedrijven, omroepen en zenders, scholen, geloofshuizen en sportverenigingen, en vraagt heel Nederland om zich aan te sluiten. Want samen redden we meer levens.
Tijdens een Nationale Actie richten de samenwerkende hulporganisaties één actiecentrum op. Vanuit die locatie communiceren we gezamenlijk met het Nederlands publiek. We gebruiken dezelfde oproep, delen woordvoerders en gebruiken één rekeningnummer om giften te verzamelen. Zo houdt Giro555 actiekosten laag, voorkomen we onnodige onderlinge competitie en zorgen we dat zoveel mogelijk mensen in Nederland zo eenvoudig mogelijk geld kunnen doneren, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Tijdens en na een actie houdt Giro555 het Nederlandse publiek voortdurend op de hoogte over de ramp, de hulpverlening en de bestedingen van het gedoneerde geld. Oxfam Novib is host van het Giro555-bureau en formeel werkgever van de 4 parttime medewerkers die werken voor Giro555. Giro555 is een initiatief van de 11 samenwerkende hulporganisaties: CARE Nederland, Cordaid Mensen in Nood, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, UNICEF Nederland en World Vision

Taken
  • Wij zoeken een daadkrachtige en innovatieve fondsenwerver die met behulp van collega’s van het bureau en de 11 deelnemers de huidige en toekomstige donatiemogelijkheden in kaart brengt.
  • Je schrijft een voorstel en concrete plan gericht op het uitzoeken van nieuwe innovatieve betaalmogelijkheden en bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een aantal van deze mogelijkheden.
  • Ook het afronden van het traject verdient aandacht, zo moeten de nieuwe mogelijkheden ingebed worden in de organisatie en dient er een duidelijke handleiding en procedure achter te blijven over het gebruik ervan.

Functie-eisen en profiel
  • Je hebt kennis van de nieuwste trends, ontwikkelingen en (online) betaalmogelijkheden en hebt ervaring met het begeleiden van dit soort projecten. Je bent zelfstandig, innovatief en resultaatgericht. Je schakelt gemakkelijk op verschillende niveaus met collega's, bent pro-actief en kunt goed tegen werkdruk.
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring.

Ons aanbod
  • Het is een tijdelijk project van minimaal 6 maanden 8 uur per week, mogelijk wat langer of wat meer uren in bepaalde periodes als er opgeleverd wordt.
  • Wij bieden een uitdagende klus, waarbij je toe werkt naar een concreet resultaat. Je komt te werken in een klein, enthousiast en professioneel team en hebt contact met 11 professionele organisaties die je graag ondersteunen met hun expertise of een klankbord zijn, waar nodig.
  • Salariëring in overleg, afhankelijk van leeftijd en werkervaring.

Informeren en solliciteren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Baukje Heemskerk (inhoudelijk coordinator) of Arie Kluijver (manager bureau) via 070-3421856 of onderstaande mail adressen. Heeft u interesse in deze functie? Stuur dan vóór 21 januari 2018 uw brief met CV naar baukje.heemskerk@giro555.nl of arie.de.kluijver@giro555.nl onder vermelding van “vacature fondsenwerver”.
 
gerelateerde items