Musthave Fondsenboek 2021: 1416 fondsen om uit te kiezen, bijvoorbeeld...

De Fiep Westendorp Foundation: 1 van de 1416 fondsen die u kunt vinden in Het Fondsenboek 2021.
De Fiep Westendorp Foundation: 1 van de 1416 fondsen die u kunt vinden in Het Fondsenboek 2021.
11 maart 2021
Nieuws | | Walburg Pers

In het FondsenBoek 2021 zijn 1416 bijzondere Nederlandse particuliere vermogensfondsen opgenomen die mensen en organisaties willen steunen bij hun maatschappelijke activiteiten. Een musthave voor iedereen die met zijn of haar organisatie wil bijdragen aan een betere wereld. Deze week uitgelicht: de Fiep Westendorp Foundation die projecten steunt gericht op kinderen die het om wat voor redenen dan ook moeilijk of minder goed getroffen hebben.

PICK OF THE WEEK: FIEP WESTENDORP FOUNDATION



Rubriek:

kunst en cultuur, onderwijs en onderzoek, maatschappij, welzijn en samenleving

Algemeen:
WEBSITE www.fiepwestendorp.nl
TYPERING vermogensfonds
OPGERICHT 2004
RECHTSVORM stichting
KVK 41213495
ANBI STATUS ja
DIRECTIE geen directiegegevens bekend
BESTUUR Mw.drs. H. d’Ancona, voorzitter; drs. J. Nooitgedacht, penningmeester; mw.drs. G. Smid, secretaris; mw.dr. A. Holtrop; H. Westendorp.

Missie:
DOELSTELLING De door Fiep Westendorp in het leven geroepen Fiep Westendorp Foundation heeft als voornaamste doelen: Vreugde brengen in het leven van kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken; Het ondersteunen van projecten gericht op kinderen die het om wat voor redenen dan ook moeilijk of minder goed getroffen hebben. Het bevorderen van het onderzoeken en bestuderen van de kunst van het illustreren en het vak illustrator; Het auteursrecht van Fiep Westendorp beheren.
STICHTER(S) Fiep Westendorp
HISTORIE Bij haar overlijden, op 3 februari 2004, heeft Fiep Westendorp de rechten op haar werk en haar bezittingen nagelaten aan de door haar ingestelde Fiep Westendorp Foundation. Het was haar wens met haar nalatenschap kinderen te helpen die om wat voor reden dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook vond ze het belangrijk dat het vak illustratie meer erkenning kreeg. Zelf bedacht ze daarvoor de tweejaarlijkse ‘stimuleringsprijs’ voor jonge illustratoren. Vanuit haar wens zijn de missie en visie van de Fiep Westendorp Foundation geformuleerd en in de loop der jaren uitgebreid.
BELEIDSPLAN OP WEBSITE: ja.

Doelgroep:
ALGEMEEN kinderen, jongeren, studenten
SPECIFIEK Kinderen die het om wat voor redenen dan ook moeilijk of minder goed getroffen hebben; beginnende illustratoren.
ACTIVITEITEN Het project van Stichting de Vrolijkheid: kinderen in AZC gezinslocaties creatieve/beeldende workshops kunnen volgen; Subsidie voor Stichting Weekendacademie – kinderen uit gezinnen met een sociaaleconomische achterstand door middel van illustraties te motiveren en inspireren hun talenten te ontwikkelen; Subsidie voor het boekje ‘Kenan viert Suikerfeest’ dat kosteloos verspreid zal worden onder allochtone gezinnen om kinderen met een taalachterstand te enthousiasmeren voor lezen; Toestemming voor het gebruik van de afbeeldingen van Fiep Westendorp voor de decoratie van twee opvanglocaties voor tienermoeders en hun kinderen; Bijdrage aan prentenboek van Stichting ‘Happy made by Zed’; Hiertoe worden o.a. jaarlijks 20 illustratieworkshops voor naschoolse opvang, buurthuizen en AZC’s georganiseerd en worden de leidinggevende illustratoren speciaal opgeleid; Een tweejaarlijkse stimuleringsprijzen voor beginnende illustratoren uitgereikt. Deze prijs van 20.000 euro stelt de illustrator in de gelegenheid gedurende twee jaar aan een project te werken; Een bijzondere leerstoel Illustratie ingezeteld aan de UvA. Colleges en workshops aan studenten kunstgeschiedenis methet thema: het belang van de illustratie in de geschiedenis van 1850-heden; De Fiep Westendorp Foundation beheert het auteursrecht op de tekeningen van Fiep Westendorp. INTERVENTIENIVEAU Steun aan lokale/provinciale maatschappelijke organisaties en structuren (incl. gemeenten etc.) die diensten verlenen aan individuen.; Steun op niveau van maatschappij zelf (beleidsbeïnvloeding, etc.).

Werkgebied:
ACTIERADIUS Nationaal LAND Nederland.

Bestedingen:
BUDGET niet openbaar SOORT BIJDRAGE subsidies giften overig BOVENGRENS geen ONDERGRENS geen.

Projecten:
CRITERIA Om in aanmerking te komen voor subsidiering dienen projecten: gericht te zijn op kinderen die het om een of andere reden moeilijk hebben, dan wel bij te dragen aan de culturele ontwikkeling van kinderen; gericht te zijn op kinderen in de leeftijd van ca. 3 t/m ca. 12 jaar; bij voorkeur, maar niet noodzakelijk, gebruik te maken van illustreren en tekenen als middel, dan wel gericht te zijn op de ontwikkeling van vaardigheden mbt illustreren en tekenen; een heldere en realistische doelstelling, opzet en begroting te hebben; gericht te zijn op teken- en illustratieprofessionals. Zie de website voor de criteria van de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen.
DOORLOOPTIJD onbekend
STATUS AANVRAGER stichting of vereniging (non-profit),onderwijsinstelling, overig VOORKEUR/UITSLUITING Projecten mogen geen politieke of religieuze overtuigingen als basis hebben of uitstralen. Projecten mogen geen commerciële doelstelling hebben, noch commercieel worden benut. Projecten mogen niet op andere wijze vanuit reguliere kanalen gefinancierd kunnen worden. Projecten die ten tijde van de beoordeling al in een vergevorderd stadium verkeren, komen niet in aanmerking.

Procedure :
OP AANVRAAG ja
DOORLOOPTIJD 6-12 maanden
AANVRAAGPROCEDURE Alle subsidieaanvragen dienen per post en in het Nederlands bij de foundation te worden ingediend. Op de website vindt u de voorwaarden en het aanmeldformulier. Houdt u a.u.b. rekening met de deadline. Het bestuur van de FWF vergadert twee maal per jaar over de aanvragen. Spoedig nadat uw aanvraag door het FWF–bureau is ontvangen, krijgt u een ontvangstbericht. Uw aanvraag wordt dan getoetst door de staf van de FWF en, indien aan de voorwaarden is voldaan, voorgelegd aan het bestuur. U ontvangt dan binnen zes maanden bericht over het besluit van het bestuur. Voor de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen dient u ook een aanmeldformulier in te vullen, en samen met een projectomschrijving en voorbeelden van (recent) werk naar de Fiep Westendorp Foundation te sturen. Wie meer informatie wil kan een mail sturen naar: info@fiepwestendorp.nl. Complete aanvragen kunnen worden opgestuurd of persoonlijk worden afgegeven bij het kantoor aan het postadres.
URL www.fiepwestendorp.nl/fiepamsterdam/fiep-westendorp-foundation/subsidieaanvraag

Financieel:
EIGEN VERMOGEN € 2.226.897
INKOMSTEN EV € 20.382
INKOMSTEN OV € 20.955
HERKOMST MIDDELEN legaten, giften & schenkingen, vermogen, inkomsten uit bedrijven
BOEKJAAR 2019 JAARVERSLAG OP WEBSITE ja.

Contact:
CONTACTPERSOON Mw. N. van Pinxteren
POSTADRES Johannes Vermeerplein 5, 1071 DV Amsterdam
EMAIL (ALGEMEEN) foundation@fiepwestendorp.nl
TELEFOON (ALGEMEEN) 020-4714637


GRATIS HET FONDSENBOEK!

Word PREMIUM-lid van De Dikke Blauwe en ontvang drie edities van het gedrukte De Dikke Blauwe Magazine, en tevens 
Het Fondsenboek 2021 ter waarde van €99!
klik hier

Wilt u Het Fondsenboek 2021 van uitgeverij Walburg Pers met betrouwbare en actuele informatie over 1416 instellingen (ook verkrijgbaar op USB-stick) los bestellen? Dat kan natuurlijk ook: klik hier.