Toon alles (2)

Jubileum Fonds 1818 met festival

4 mei 2018, 06:00
Fonds 1818 viert haar 200-jarig bestaan met een festival
Fonds 1818 viert haar 200-jarig bestaan met een festival
Op 9 juni wordt in en om de Grote Kerk Den Haag het 200-jarig jubileum van de Nutsspaarbank en Fonds 1818 gevierd. Het Fonds 1818 Festival is voor iedereen; kinderen, ouderen en iedereen ertussen. Het terrein is open van 11.00 – 18.00 uur en de entree is gratis.

In een bruisend ‘dorp’ presenteert Fonds 1818 projecten die de afgelopen jaren zijn ondersteund. Je kunt er speuren naar wormen in ‘de tuin’, erop los repareren in ‘de schuur’, sleutelen aan robots in ‘de school’, jouw wens achterlaten in één van de wensbomen, boomschijftuintjes maken in ‘de kas’, midgetgolfen op ‘het sportveldje’, en véél meer. 
In ‘het bruin café’ waar Radio West de hele dag radio maakt, kun je achterover zitten met een drankje, of je kunt er goed biologisch eten.

De kerk wordt omringd door foodtrucks, terrassen, poppentheater, een zweefmolen, een streekmarkt en een buitenpodium vol regionaal muziek- en danstalent. Vanuit de kerktoren kun je volop genieten van de unieke festivallocatie. De gidsen van de Grote Kerk nemen bezoekers mee om de 288 treden van de toren te beklimmen en trakteren tijdens de weg omhoog op Haagse verhalen en anekdotes.

Tentoonstelling
Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de tentoonstelling, waar uniek historisch archiefmateriaal wordt getoond over de Nutsspaarbank. Ook is er ‘de filmtent’ met een compilatie van de TV West-serie Goed Geld, een serie met verhalen over de geschiedenis van de Nutsspaarbank en de projecten die Fonds 1818 ondersteunt.

Festivalbezoekers die zelf ideeën hebben om hun buurt mooier of nuttiger te maken, kunnen die tijdens het festival voorleggen aan een projectadviseur van Fonds 1818.
 
gerelateerde items