Toon alles (3)

Fonds Westland gaat op in Fonds 1818

26 oktober 2018, 06:00
Mark Stolk: 'Westlanders zijn het beste af met de afspraken die we nu hebben gemaakt met Fonds 1818.'
Mark Stolk: 'Westlanders zijn het beste af met de afspraken die we nu hebben gemaakt met Fonds 1818.'
Fonds Westland gaat vanaf 1 januari 2019 op in Fonds 1818. Dat hebben de besturen van beide fondsen vorige week besloten. De fondsen werken organisatorisch en financieel al jaren nauw samen. Door het samengaan blijft er in de toekomst voldoende geld beschikbaar voor donaties in het Westland. 
 
‘Het bestuur van Fonds Westland is ervan overtuigd dat de Westlanders het beste af zijn met de afspraken die we nu hebben gemaakt met Fonds 1818’, zegt Mark Stolk, voorzitter van het bestuur van Fonds Westland. `Ik heb er ook alle vertrouwen in dat het Westland de weg naar Fonds 1818 zal weten te vinden en Fonds 1818 omgekeerd de weg naar het Westland. Met Fonds 1818 is duurzame ondersteuning van al die mooie Westlandse initiatieven voor de toekomst beter gewaarborgd.’ 
 
Groter budget voor sport
‘Een logische vervolgstap’, vindt Jan Schinkelshoek, voorzitter van het bestuur van Fonds 1818. ‘Fonds Westland en Fonds 1818 werken al jarenlang heel intensief samen. Samen komen we nog sterker te staan.’ Ook financieel, want omdat het beleid van Fonds Westland voor sport ruimer was dan dat van Fonds 1818 komt er vooralsnog een jaarlijks budget van maximaal vijftigduizend euro beschikbaar uit een speciaal SportFonds Westland.
 
Communicatiecampagne
Mensen in het Westland kunnen nu een bijdrage aanvragen voor kunst en cultuur, sociaal maatschappelijk, gezondheid, educatie, natuur en milieu en sport als maatschappelijk doel. 
Bijdragen aan specifieke Westlandse projecten zijn gewaarborgd. De komende tijd gaan Westlandse ‘ambassadeurs’ een brugfunctie vervullen tussen de Westlandse samenleving en Fonds 1818. In het voorjaar van 2019 volgt een communicatiecampagne, met kennismakingsbijeenkomsten over de mogelijkheden van Fonds 1818.
 
gerelateerde items