Toon alles (1)

Fonds Sluyterman van Loo viert honderdjarig bestaan

6 september 2016, 12:00
Buitenplaats Akerendam in Beverwijk, de hoofdzetel van Fonds Sluyterman van Loo.
Buitenplaats Akerendam in Beverwijk, de hoofdzetel van Fonds Sluyterman van Loo.
Aankomende zondag viert Fonds Sluyterman van Loo het honderdjarig jubileum op buitenplaats Akerendam in Beverwijk met een tuintheater, bestaande uit verschillende podia. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen van 12.00 tot 16.30 uur.
 
Op 11 oktober 1916 overleed, 81 jaar oud, Frederica Henrietta Sluyterman van Loo. Zij was de langstlevende van drie ongehuwde zusters, die opgegroeid waren op de buitenplaats Akerendam in Beverwijk. In die tijd waren er geen pensioenvoorzieningen. Frederica wilde het ouderlijk huis na haar dood bestemmen voor kwetsbare, alleenstaande vrouwen. Zo ontstond Stichting Sluyterman van Loo. De stichting had tot doel te zorgen voor huisvesting en verpleging van ongehuwde oudere vrouwen van protestantse huize, die een werkzaam leven achter de rug hebben. Het ontbrak het fonds echter aan de financiële middelen om tot invulling van deze doelstelling over te gaan. Gelukkig liet een neef van de oprichtsters, ir W.L. Sluyterman van Loo, na zijn dood in 1946 zijn vermogen aan het fonds na. Sindsdien ondersteunt Fonds Sluyterman van Loo projecten die het welzijn van kwetsbare ouderen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk bevorderen.
 
Programma
Het jubileum wordt gevierd op buitenplaats Akerendam in Beverwijk op zondag 18 september van 12.00 uur – 16.30 uur. Het programma wordt ingevuld door het Kennemer Theater in Beverwijk. Daarnaast vindt er een optreden plaats van Frédérique Sluyterman van Loo, een veelzijdig actrice en zangeres én vernoemd naar de oprichtster van Fonds Sluyterman van Loo, Frederica Henrietta. In de kas geeft het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland korte lezingen over de geschiedenis van Akerendam en Fonds Sluyterman van Loo. In de theekoepel is beeldhouwster Jola Gerdermans aan het werk.
Voor de innerlijke mens wordt ook gezorgd. Bij de oranjerie en de rollende wagens zijn koffie, thee, frisdrank en allerlei lekkernijen verkrijgbaar. De tuin is rolstoelvriendelijk, (invalide)toiletten zijn aanwezig.
 
Kijk voor meer informatie op www.tuin-theater.nl.
gerelateerde items