Toon alles (1)

Fonds 1818 investeert in financiële noodhulp

23 april 2018, 06:00
De verkenners: André Hendrikse, Marjan Volkerink en Willem Greving.
De verkenners: André Hendrikse, Marjan Volkerink en Willem Greving.
Fonds 1818 heeft de afgelopen maanden in Zoetermeer en Rijswijk geïnvesteerd in de oprichting van stichtingen die financiële noodhulp bieden. Bij een Stichting Urgente Noden (SUN) werken lokale overheid, donateurs, kerken en dienstverleningsorganisaties samen. Hulpverleners kunnen hier een eenmalige financiële bijdrage aanvragen voor cliënten met acute geldzorgen.

Willem Greving, projectleider Uit de Rode Cijfers van Fonds 1818: ‘Wij zien in onze regio steeds meer mensen met plotselinge geldzorgen die niet snel genoeg in aanmerking komen voor een wettelijke regeling. Vaak weten ze ook niet bij wie ze terecht kunnen. Stichtingen Urgente Noden kunnen deze mensen wel snel helpen. Daarom investeert Fonds 1818 in de oprichting van deze SUNs. Wij hopen dat er in iedere gemeente in onze regio een SUN wordt opgericht en willen hier graag in investeren.’

Programma Uit de Rode Cijfers
Dit jaar viert Fonds 1818 dat haar rechtsvoorganger, de Nutsspaarbank van ’s-Gravenhage en omgeving, 200 jaar geleden is opgericht. In het kader van het 200-jarig jubileum heeft Fonds 1818 het programma Uit de Rode Cijfers opgezet. Verkenners Willem Greving, André Hendrikse en Marjan Volkerink brengen in kaart wat er in de regio van Fonds 1818 leeft en gebeurt om schuldenproblematiek te voorkomen of te verhelpen. Middels interviews en ronde tafelgesprekken brengen ze de vraagstukken en kansen in kaart, brengen verschillende partijen bij elkaar en stimuleren initiatieven. 
 
gerelateerde items