Toon alles (2)

Fonds 1818 ondersteunt kleine burgerinitiatieven

27 januari 2017, 08:00
Een van de minitiatieven: de debatmobiel
Een van de minitiatieven: de debatmobiel
Fonds 1818 heeft een nieuw initiatief in het leven geroepen: het Minitiatief. Minitiatieven zijn kleine particulieren initiatieven die op financiële steun kunnen rekenen. Bijzonder, omdat het vermogensfonds normaal gesproken alleen aan stichtingen en verenigingen doneert en niet aan burgerinitiatieven. Fonds1818 steunt de Minitiatieven met maximaal drieduizend euro per idee.
 
Fonds 1818 is een vermogensfonds dat maatschappelijke projecten van stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk steunt in de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, Leiden, Duin- en Bollenstreek en de tussenliggende gemeenten. Met het Minitiatief richt het fonds zich nu ook op burgers. Avi Rewat van Fonds 1818: ‘Steeds vaker kregen wij verzoeken vanuit de samenleving. Gewoon van particulieren. Er zijn zóveel mensen die iets goeds willen doen voor hun omgeving of hun buurt, dat we besloten hebben dit te ondersteunen. Wanneer mensen een leuk plan hebben, dan kunnen ze samen met minimaal twee mede-Minitiatiefnemers een aanvraag indienen. Wij bekijken dan de haalbaarheid en het maatschappelijk nut. Als het bij het fonds past, dan doneren we dus maximaal drieduizend euro.’
 
Het afgelopen jaar zagen al enkele Minitiatieven het levenslicht, variërend van een jeu de boulesbaan voor ouderen in Zoetermeer tot een buurttheatervoorstelling in Delft. Enkele van deze succesvolle Minitiatieven spelen de hoofdrol in drie korte filmpjes waarmee Fonds 1818 meer mensen wil stimuleren de wereld om hen heen te verbeteren. ‘De fondsen zijn er. De campagne moet mensen aansporen iets te doen. Hoe klein ook. De gedachte achter de Minitiatieven is niet voor niets: een klein idee heeft grote gevolgen. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe beter’, aldus Rewat.
 

 ►Bron: Fonds1818
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
 
 
gerelateerde items