Toon alles (2)

Fokke Aukema manager Programma’s & Innovatie bij Lezen & Schrijven

11 juni 2019, 05:00
Fokke Aukema
Fokke Aukema
Fokke Aukema (1970) is benoemd tot manager Programma’s & Innovatie bij Stichting Lezen & Schrijven. Ook heeft hij de functie van plaatsvervangend directeur. Aukema heeft ruime ervaring in leidinggeven en met uitdagende, complexe vraagstukken, Hij heeft een sterke affiniteit met een leven lang ontwikkelen en innovatie in de publieke sector. 

Aukema heeft veel ervaring in zowel publiek als privaat gefinancierd onderwijs in verschillende rollen. Hij gaf van leiding aan het toekomstbestendig maken van het onderwijs voor werkenden bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. De hogeschool ontwikkelde zich in die periode vanuit een achterstandspositie tot koploper in het flexibiliseren van het onderwijs voor werkenden. In 2017 stond Aukema daarom in de ScienceGuide Top 10 van meest invloedrijke personen in het hoger onderwijs. 

De afgelopen jaren was Aukema leidinggevende van de stafdiensten van de Politieacademie. Dat is het opleidingsinstituut van de Nationale Politie. De Politieacademie verzorgt onderwijs op mbo, hbo en masterniveau en heeft een groot portfolio bij- en nascholing.

'Twee van mijn belangrijke drijfveren komen samen in deze nieuwe uitdaging bij de Stichting Lezen en Schrijven: bijdragen aan het leven lang ontwikkelen voor iedereen en het werken aan verandering en vernieuwing', vertelt Aukema. 'Ik ben nog maar net begonnen en nu al onder de indruk van de omvang en complexiteit van het vraagstuk van laaggeletterdheid en de mooie organisatie die daar op hoog niveau en zeer bevlogen aan werkt. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat in mij gesteld is voor deze belangrijke opgave.'
 
gerelateerde items