FM Weekly wordt Filanthropium Journaal

5 juni 2012
Nieuws | | De Dikke Blauwe

AMSTERDAM (5 juni) – FM Weekly, het online magazine voor filantropiebestuurders, zal vanaf donderdag 14 juni verdergaan onder de naam Filanthropium Journaal. Net als FM verschijnt Filanthropium Journaal op de vertrouwde donderdagochtend in de mailbox van meer dan 2.500 beslissers in de Nederlandse filantropie. 

Filanthropium Journaal maakt onderdeel uit van een uitgebreid pakket aan diensten en producten binnen het nieuwe, strikt persoonlijke lidmaatschapmodel Filanthropium dat gericht is op beslissers en leiders in de civil society die zich met particuliere initiatieven inzetten voor het algemeen belang.

Vertrouwd
Voor vaste lezers van FM Weekly zal Filanthropium Journaal een aantal vertrouwde onderdelen en rubrieken bevatten. Er zijn echter ook enkele opvallende veranderingen.

Zoals FM in de afgelopen acht jaar, fungeert ook Filanthropium Journaal als onafhankelijke en journalistieke zender binnen het filantropiedomein met nieuws, achtergrond en opiniëring. Journaal zal haar duiding van het belang van de ‘derde geldstroom’ (ca. €4,7 miljard) van privaat naar publiek voortzetten met redactionele commentaren en columns.

Social media en AV
Behalve een nieuwe, moderne en transparante vormgeving in de huisstijl van Filanthropium – zal het Journaal social media als Twitter en LinkedIn nadrukkelijk integreren in haar berichtgeving. Lezers kunnen direct reageren en reacties/tweets worden verwerkt in of toegevoegd aan artikelen. Verder wordt gebruikgemaakt van videoregistraties van interviews en van (eigen) evenementen.

Nieuwe rubrieken
Nieuwe rubrieken worden gevormd door specifiek nieuws over en profielen van leden van Filanthropium; een ‘estafette-column’;  ‘Voor u gelezen’ met recensies van (vak)literatuur door de 16 en door vaste recensent 20; ‘Leiders’ met kort nieuws over sleutelspelers in de civil society en ‘Hoe is het met…?’, waarin de 16 op zoek gaat naar mensen die enige tijd nadrukkelijk in het nieuws waren, maar nu ‘van de radar’ zijn verdwenen. Luuk van Term zal als nieuwe columnist regelmatig zijn positief-kritische visie op sector en samenleving delen met de lezers van Journaal. Fons van Rooij zal na zijn herstel de pen voor FM weer opnieuw oppakken.