FM-seminar: Verbeter uw online performance!

29 oktober 2009

Datum: 8 december 2009 (15.00-18.30 uur)


Locatie: WUA! Herengracht 252, Amsterdam

 


Kosten: 145 euro (excl. BTW)

 


Aanmelden: stuur een mail aan servicedesk@lenthe.nl o.v.v. Web-seminar

 


FM, het vak- en opinieblad voor bestuurders in de filantropie-sector, houdt op 8 december een seminar "Verbeter uw online performance!"

 


Dit seminar is bedoeld voor bestuurders en medewerkers van charitatieve instellingen die zich ofwel strategisch, ofwel praktisch bezighouden met de online profilering van hun organisatie.

 


Aanleiding voor dit seminar is het onderzoek dat FM in samenwerking met het Amsterdamse bureau WUA! afgelopen zomer heeft gehouden naar de online performance van goede doelenorganisaties op het gebied van hulp&ontwikkeling en natuur&milieu.

 


De conclusie van dit onderzoek was dat er nog een (online) wereld te winnen is: veel organisaties zijn slecht te vinden op het web en/of stellen teleur op het gebied van vormgeving en inhoud.  Behalve duidelijke winst op deze zogenoemde Web 1.0-marketingkarakteristieken (vindbaarheid, usability, call to action), worden ook de Web 2.0-mogelijkheden (‘de donateur praat terug') maar uiterst pover benut. Een gemiste kans voor organisaties die vooral jongeren willen betrekken bij hun werk of die in dialoog willen met hun stakeholders.

 


FM een seminar waarin charitatieve organisaties worden geinformeerd over verbeteringen op zowel de Web 1.0- als 2.0-aspecten: zowel ‘quick wins' als strategische aanbevelingen.

 


Tevens worden de resultaten van het online performance-onderzoek toegelicht: alle in het onderzoek vigerende charitatieve organisaties krijgen de resultaten mee als rapport.

 


PROGRAMMA




































 
14.30 uur: Ontvangst
15.00 uur: Opening seminar door 5, hoofdredacteur FM
15.10 uur: Klaas Kroezen*, directeur onderzoeksbureau WUA!:

Toelichting op het onderzoek "online performance charitatieve organisaties"; tips en aanbevelingen voor verbetering van uw Web 1.0-performance.
16.00 uur: Sanne Roemen*:

Een inspirerende tocht langs de mogelijkheden van Web 2.0 voor uw organisatie. Over social media, de impact, de context, de potentie.
16.45 uur: Parallel-miniworkshops:

De inzet van social media voor uw organisatie. Door Sanne Roemen/Social Imagineers*
17.15 uur: Plenaire terugkoppeling workshops en afsluiting
17.30 uur: Start borrel-netwerken
18.30 uur: Einde
 


Sanne Roemen geldt in Nederland als een van de grootste experts op het gebied van Social Media/Web 2.0 Zij verzorgt voor bedrijven, overheden en non profits inspirerende presentaties, lezingen, brainjams, unconferences, workshops, trainingen en cursussen over Social Media / Web 2.0 in het algemeen en meer specifiek over wat social media voor de aanwezigen kan betekenen. Wat is het, hoe kan je het gebruiken om je netwerk uit te breiden, samen te werken en kennis te delen en ontwikkelen? Hoe kan je social media gebruiken om je doelen slimmer, sneller en effectiever te bereiken? Voor de parallel-workshops na afloop van haar lezing, laat Sanne zich assisteren door haar collega Web 2.0.-experts van het Social Imagineers-netwerk.

 


Klaas Kroezen is commercieel directeur en mede-oprichter van WUA!. Hij isde studie Financial Services Management in 2008 afgestudeerd aan een internationale MBA (Master of Business Administration) te Amsterdam. Tijdens de MBA heeft hij zich verdiept in zijn passie: online klantervaringen en online marketing. Hij richtte zich daarbij vooral op de bedrijfskundige kant van het internet. Als voormalig eigenaar van VerzekerVoordelig.nl heeft Klaas ervaring opgedaan in zowel het runnen van een internet-verzekeringskantoor als online marketing. Hier was Klaas verantwoordelijk voor de web usability, de online sales en de zoekmachine-optimalisatie zowel organisch als Google AdWords. Door zijn ervaring als ondernemer, waarin gewerkt moest worden met minimale budgetten, heeft Klaas geleerd hoe er binnen het bedrijf de meeste toegevoegde waarde geleverd kan worden met minimale kosten.