Finalisten Postcode Lottery Green Challenge 2012 bekend

Finalisten Postcode Lottery Green Challenge 2012 bekend
Finalisten Postcode Lottery Green Challenge 2012 bekend
31 augustus 2012
Nieuws | | (Social) Impact

De zes finalisten van de Postcode Lottery Green Challenge 2012 zijn bekendgemaakt. Deze finalisten, waaronder één Nederlander, maken kan op de hoofdprijs van 500.000 euro, waarmee ze hun groene plan kunnen realiseren en zo bijdragen aan een structurele vermindering van de CO2-uitstoot.

De zes finalisten zijn:
1. Daan Weddepohl (Nederland, Amsterdam): Peerby BV
2. Stig Westling (Verenigde Staten): Skip To Renew, Inc.
3. Molly Morse (Verenigde Staten): Mango Materials
4. Robert Schwemmer (Oostenrijk): Naporo
5. Orapin Sinamonvech (Thailand): Kokoboard
6. Nick Gerritsen (Nieuw Zeeland): CarbonScape

Finale in New York
Op maandag 17 september presenteren de zes finalisten hun plan op het PICNIC Festival 2012 in Amsterdam voor een vakjury en het publiek. Daarna bepaalt de vakjury welke drie ondernemers doorgaan naar de finale. Voor het eerst in de geschiedenis van de competitie vindt de finale plaats in New York. Tijdens een speciaal diner, georganiseerd door de Postcode Loterij in samenwerking met de jaarlijkse Clinton Global Initiative bijeenkomst, wordt op zondag 23 september bekendgemaakt welke finalist de hoofdprijs van 500.000 euro ontvangt. De andere twee finalisten krijgen een bedrag van 100.000 euro voor hun veelbelovende groene plan.

Publieksprijs
Nieuw dit jaar is de publieksprijs. Van 30 augustus tot en met 17 september kan het publiek via de Green Challenge-pagina op Facebook stemmen op zijn of haar favoriete ondernemersplan van de zes finalisten. De winnaar wordt op maandag 17 september tijdens PICNIC Festival 2012 bekendgemaakt en wint een Meet & Greet met Cradle to Cradle architect William McDonough. Onder de uitgebrachte publieksstemmen worden 25 exemplaren van het boek ‘Screw business as usual’ van Richard Branson verloot.