Toon alles (3)

FIN Symposium 2011 over vermogensbeheer

15 juni 2011, 08:59
FIN Symposium 2011 over vermogensbeheer
AMSTELVEEN (16 juni) - Het jaarlijkse FIN-symposium staat op 6 oktober aanstaande in het teken van Vermogensbeheer. Vorig jaar is tijdens het symposium van de koepel voor vermogensfondsen uitvoerig stilgestaan bij de uitgavenkant van fondsen, nu is er aandacht voor de andere belangrijke kant: het vermogen en het beheer daarvan. Het symposium vindt plaats in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.


Het symposium is bedoeld voor bestuursleden, penningmeesters en andere financieel deskundigen. "De relevantie en de zichtbaarheid van fondsen neemt toe", aldus FIN-voorzitter Rien van Gendt recentelijk bij een presentatie bij Morgan Stanley. Hij merkte hierbij op dat rekening gehouden moet worden met "kritiek op het feit dat je vijf procent uitgeeft, honderd procent vrijgesteld bent van belasting en de sociale dimensie vergeet bij het beleggen van de overige 95 procent."


Verschillende invalshoeken

Verschillende kanten van het thema vermogensbeheer komen aan bod, zoals het beleggingsstatuut, selectie en kosten van verschillende typen beheer, duurzaam beleggen, portefeuillebescherming, Mission Related Investing (MRI) en samenwerkingsvormen zoals ‘asset pooling'.


Risicomanagement

Rien van Gendt opent het symposium samen met Robert van der Meer, hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen en tevens lid van de adviescommissie Beleggingen van Fonds1818. Een andere plenaire spreker is Guus Boender, hoogleraar Asset Liability Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij zal spreken over risicomanagement en ‘risico appetite'.
gerelateerde items