Toon alles (2)

FIN-leden zwaaien directeur Suzette de Boer uit

23 november 2017, 06:00
Suzette de Boer neemt vandaag definitief afscheid van FIN.
Suzette de Boer neemt vandaag definitief afscheid van FIN.
Voormalig directeur Suzette de Boer neemt vandaag definitief afscheid van de koepel van vermogensfondsen FIN. Op 1 oktober legde ze na zeven jaar haar functie neer om een sabbatical te nemen; vanmiddag wordt ze tijdens de receptie van de FIN-Najaarsbijeenkomst in Utrecht door de leden uitgezwaaid.
 
De Boer was zeven jaar lang, eerst als projectmanager en de laatste drie jaar als directeur, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de FIN. De koepel groeide in deze periode van 300 naar 350 leden en De Boer zorgde voor een flink aantal innovaties, van het FIN-Extranet, e-zines en promotiefilms, tot nieuwe bijeenkomsten, leden Q&A’s en actuele publicaties.
 
‘Sector professionaliseert in hoog tempo’
‘In de afgelopen jaren leerde ik veel prachtige fondsen en inspirerende mensen kennen. Ik zag de vermogensfondsen in de afgelopen zeven jaar in hoog tempo professionaliseren. We zetten stappen op het vlak van transparantie en kwaliteitsbevordering. De samenwerking tussen fondsen is enorm toegenomen, evenals de samenwerking met maatschappelijke partners, waaronder crowdfundingplatforms. Fondsen kijken nu hoe ze proactiever te werkkunnen gaan. Naast financiële steun willen ze ook begeleiding bieden en hun netwerken ter beschikking stellen’, aldus De Boer over haar tijd bij de FIN.
 
Najaarsbijeenkomst
De Najaarsbijeenkomst van vandaag staat in het teken van de besluitvorming over het stelsel van zelfregulering. Het jubilerende Kansfonds is host van deze bijeenkomst, waarin het onderwerp impact centraal staat. Lucas Meijs, hoogleraar strategische filantropie aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, is een van de sprekers.
‘Ik heb genoten van het contact en de samenwerking met leden, relaties, bestuur en bureau.
Na een sabbatical hoop ik in deze mooie sector terug te keren’, aldus De Boer.
 
Het bestuur heeft het executive-searchbureau Maes & Lunau ingeschakeld om te helpen bij het zoeken naar een opvolger van Suzette de Boer. Marina de Kanter neemt voorlopig de directiefunctie parttime waar bij de FIN. De Kanter is partner bij Claassen Moolenbeek & Partners.
gerelateerde items