FIN helpt startende vermogensfondsen

8 oktober 2009

AMSTELVEEN (8 oktober) -  SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan ontving afgelopen maandag het eerste exemplaar van ‘Het oprichten van een vermogensfonds' uit handen van FIN-voorzitter Rien van Gendt en redacteur Jacqueline Detiger.  Met deze uitgave en de oprichting van een FIN StartersDesk wil de koepel voor vermogensfondsen informatie en advies beschikbaar stellen aan diegenen die van plan zijn om een vermogensfonds op te richten.


De handreiking ‘Het oprichten van een vermogensfonds' schetst wat er allemaal komt kijken bij het oprichten van een vermogensfonds. Van het goed formuleren van de statuten tot het samenstellen van het bestuur. Van het opzetten van een systeem van criteria en procedures tot het evalueren van projecten en samenwerken met organisaties. Er is ook aandacht voor de financiële kant, zoals vermogensbeheer en duurzaam investeren. De uitgave is tot stand gekomen dankzij de inzet van professionals uit de sector.

 


Steeds meer mensen hebben de ambitie om een vermogensfonds op te richten. Voor hen is er de FIN StartersDesk, waar veel kennis en ervaring op het gebied van vermogensfondsen beschikbaar is. Daarnaast is specifieke begeleiding mogelijk door een mentor die met raad en daad kan bijstaan bij het inrichten van een vermogensfonds. Verder heeft de FIN StartersDesk diverse publicaties ter beschikking. Kijk voor meer informatie op http://www.finstartersdesk.nl/